VIDEO: Petr Reinberk nejen o právě probíhající zimní přípravě

rambooo

Hráči Slovácka na soustředění v Turecku hltají každodenní tréninkové jednotky a i když je to náročné, tak si hráči uvědomují, že je to potřeba.

„Příprava je samozřejmě náročná, to tak vždycky pod trenérem Svědíkem bylo a bude, dostáváme tvrdé tréninky, ale je potřeba to zvládnout, skousnout to, a pak se z toho může těžit do další části soutěže. Je to náročné, ale je to potřeba,“ říká v rozhovoru pro klubovou televizi Petr Reinberk, který si pochvaluje, že tým má k dispozici kvalitně připravený přírodní trávník.

„Hřiště jsou perfektní a oproti předchozím letům se to zlepšilo. Dříve jsme sice byli na trávě, ale nebylo to úplně top, ale teď mi to přijde, že je to na špičkové úrovní, takže co se týče hřiště, tak si nemůžeme ztěžovat. I když třeba prší, tak to hřiště je pořád stejné. Co se týče hotelu, tak to tady známe a i strava je v pořádku a nemůžeme si na nic ztěžovat,“ pokračuje odchovanec Slovácka, který zavzpomínal na zimní přípravy v době, kdy v ligovém týmu začínal.

„Když jsem začínal, tak se chodilo hodně do lesa a balón se přidával postupně. Teď je to spíš nakombinované, někdy jsme v lese, ale většinu přípravy trávíme na hřišti, kdy se běhá i tam a všechno se dá udělat s míčem, takže je to trošku rozdíl než to bývalo dříve,“ pokračuje Reinberk.

Jak Petr Reinberk hodnotí podzimní část ligy, a jak vidí šance v jarní části soutěže se dozvíte ve videu níže.

ZIMNÍ PŘÍPRAVA 1.FC SLOVÁCKO

3. a 4. ledna – zahájení zimní přípravy kondičními testy
12. až 20. ledna – herní soustředění v Turecku (2 zápasy)
26. až 3. února – herní soustředění v Turecku (3 zápasy)

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

14. ledna – Universitatea Craiova – 1.FC SLOVÁCKO 1:1
18. ledna – SK Rapid Vídeň – 1.FC SLOVÁCKO (15:00 hod. Belek - Turecko)
27. ledna – SC Austria Lustenau – 1.FC SLOVÁCKO (Belek - Turecko)
30. ledna – FC LNZ Cherkasy – 1.FC SLOVÁCKO (15:00 hod. Belek – Turecko)
2. února – FK Buducnost Podgorica – 1.FC SLOVÁCKO (Belek - Turecko)