V neděli jedou ženy bojovat do Liberce o finále poháru

PJml_20240323_274514_web

Už jen jeden krůček dělí fotbalistky Slovácka od účasti ve finále Poháru žen FAČR. Tímto pomyslným krůčkem bude nedělní utkání na stadionu U Nisy proti domácímu Slovanu Liberec.

V rozehraném ligovém ročníku se svěřenkyně trenéra Miroslava Zbořila střetly s Libercem již dvakrát a další dvě měření je čekají ještě v nadstavbové části 1. ligy žen. V šestém kole zvítězilo na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty Slovácko 2:0, když se nejprve prosadila Aneta Polášková a výhru následně pečetila trefou z pokutového kopu kapitánka Markéta Klímová. Druhý vzájemný souboj se odehrál na umělce v Doubí, kde se oba týmy o body podělily po remíze 1:1. Domácí Slovan poslala do vedení brankou v první půli Kristýna Růžičková a ve druhé části zápasu srovnávala Markéta Jančářová.

„Po reprezentační pauze nás čeká semifinále poháru, v krátké době hrajeme opět s Libercem. Oba soupeři se dobře znají, takže to bude spíše o aktuální formě obou týmů a o tom v jakém rozpoložení se budou nacházet. Čas na přípravu nebyl téměř žádný. My věříme tomu, co dlouhodobě trénujeme a věřím, že dokážeme navázat na výkon se Spartou z minulého kola,“ prozradil kouč Miroslav Zbořil a dále razantně pokračuje: „Cílem je jednoznačně postup do finále, jinak bychom do Liberce nemuseli ani jezdit. Uděláme vše pro to, abychom měli možnost zabojovat o vítězství v poháru!“

Do semifinálové fáze Poháru žen FAČR se fotbalistky Slovanu Liberec kvalifikovali vítězstvím ve třetím kole nad DFK Bohemians Praha 1905 v poměru 4:0 a stejnou čtvrtfinálovou výhrou nad Baníkem Ostrava. Na Slovácko čekaly ve třetím kole krajské rivalky ze Zlína, které naše fotbalistky přehrály výsledkem 8:0 a o jeden gól méně dostaly ve čtvrtfinále hráčky ligových Pardubic.

Nedělní souboj o finále Poháru žen FAČR startuje na stadionu U Nisy v 15 hodin, přičemž jej můžete sledovat živě na platformě ČT Sport Plus.