Slovácko padlo v prvním kole nadstavby se Spartou

IMG_0296_20240310_SLO-PLZ_1920 (1)

Slovácko začalo v utkání se Spartou lépe a zaslouženě šlo do vedení, jenže domácí hráčky ještě do poločasu výsledek otočily a druhá půle skončila bez branek. První gól zápasu vstřelila hlavou Markéta Jančářová, od deset minut později srovnala v rudém hrající Lauren Chang a obrat Sparty dokonala pět minut před přestávkou Lucie Martínková. Pražanky dohrávaly poslední čtvrthodinu v oslabení, když viděla druhou žlutou kartu stoperka Aneta Dědinová.

Průběh utkání


Fotbalistky Slovácka vstoupily do utkání aktivně, dobře napadaly, po zisku míče volily rychlý přechod do útoku, což soupeřkám nesedělo, a proto šly naše hráčky už v šesté minutě do vedení. Velký díl práce odvedla Alena Pěčková, když poslala přesný centr na hlavu Markéty Jančářové, která překonala brankářku Zuzanu Kožurikovou.

Po inkasování převzala iniciativu Sparta a neslo to své ovoce. V osmnácté minutě se ocitla po centru ze strany na zadní tyči nehlídaná Američanka Lauren Chang, která pohotově překonala Barboru Růžičkovou v brance Slovácka. V dalším průběhu bylo opět lepším týmem hostující mužstvo, jenže přišla chyba v rozehrávce. Tu využila zkušená Lucie Martínková, která postupovala sama na bránu Slovácka a podruhé překonala Barboru Růžičkovou.

I ve druhé půli byly fotbalistky z Uherského Hradiště aktivní, jenže další branku už diváci neviděli. Druhým ostrým zákrokem, ohodnoceným žlutou kartou, se prezentovala ve čtyřiasedmdesáté minutě stoperka Aneta Dědinová a putovala předčasně do sprch. Slovácko si vynutilo ještě závěrečný tlak, z něhož však vyplynula pouze nastřelená tyčka sparťanské branky po centru Sofie Anny Škerdové.

Hodnocení utkání


Trenér Miroslav Zbořil: „Dnes jsme určitě nebyli horším týmem, bohužel na výsledku se to neodrazilo. Do zápasu jsme vstoupili dobře a aktivně, dařilo se nám po zisku míče hru rychle otáčet k soupeřově bráně. Byli jsme za to odměněni vedoucí brankou, kdy se po centru Alči Pěčkové trefila hlavou Maky Jančářová. Sparta pak trochu převzala iniciativu, žádný trvalý tlak to však nebyl, spíše hrozila ze standardních situací a dlouhých míčů do vápna. Bohužel jsme se dnes dopustili dvou velkých chyb, kdy jsme soupeři branku, jednoduše řečeno, darovali na zlatém podnose. Vyrovnání přišlo po nepřesnosti v rozehrávce, z toho jsme se oklepali a v momentě, kdy jsme měli zápas víceméně pod kontrolou, tak jsme chybovali podruhé, když jsme netrefili míč, který jsme měli na kopačce. Soupeře jsme tak vyslali do samostatného úniku a rázem to bylo 2:1 pro domácí. I ve druhém poločase se hrál vyrovnaný otevřený fotbal, směrem dozadu jsme byli organizovaní, důslednější a domácí jsme k ničemu vážnému nepouštěli. Směrem dopředu jsme si vytvořili celkem dost nadějných situaci, ať už z napadání nebo v postupném útoku, ale chyběla nám větší kvalita a možná i kreativita kolem a uvnitř vápna soupeře. Závěrečných patnáct minut jsme hráli přesilovku, soupeře jsme zatlačili, nastřelili tyčku po centru Sofie Škerdové, ale aspoň vyrovnat se nám už nepodařilo. Holky musím za výkon pochválit. Podle mě jsme podali ještě komplexnější výkon než při posledním zápase se Spartou, což je pozitivní, že naši hru dokážeme stále zlepšovat. Bohužel jsme dnes udělali dvě hrubky a ty nás stály body, ale i takový je fotbal, stane se. Určitě nikomu nic nevyčítám, holky makaly od začátku až do konce a plnily pokyny, z tohoto pohledu si zaslouží pochvalu. Dnes nám chybělo i trochu štěstí. Za týden jedeme do Liberce a já věřím, že budeme i nadále pokračovat ve zlepšených výkonech.“

AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 2:1


Branky: 18‘ Lauren Chang, 39‘ Lucie Martínková – 6‘ Markéta Jančářová
Sestava Slovácka: Růžičková – Polášková V. (81‘ Škerdová), Klímová (K), Obadalová, Pěčková, Nyby, Krejčířová, Surová (70‘ Jonášová), Střížová, Polášková A., Jančářová (70‘ Kashima)