Hráčky Slovácka nestačily na Slavii Praha

IMG_3380

Fotbalistky Slovácka nestačily v sobotu v Kunovicích na Slavii Praha a prohrály 0:3. Hostující hráčky tak mohly přímo na trávníku oslavovat zisk mistrovského titulu, který jim tři kola před koncem soutěže už nikdo nesebere.

Průběh utkání


Zápas mezi Slováckem a Slavií Praha se pro domácí tým nevyvíjel příliš dobře, když se hned v desáté minutě dostala po centru Tamary Morávkové do zakončení Martina Šurnovská a poslala Pražanky do vedení. O čtyři minuty později už to bylo o dvě branky. To uplatnila v souboji v pokutovém území větší důraz Haleigh Stackpole, předskočila Natálii Trčkovou a zakončení jí nedělalo problém. Po zbytek prvního poločasu už Slovácko bránilo pozorněji a se zbylými střeleckými pokusy Slávistek si poradila dobře chytající brankářka Adéla Fraňková.

Jenže hned po změně stran se hráčky v sešívaném prosadily znovu, přičemž se trefila Tamara Morávková a fakticky už bylo po zápase. Hostující tým si hlídal pohodlné vedení a Slovácko se na větší odpor nezmohlo. Po závěrečném hvizdu tedy mohly začít Slávistky slavit tři kola před konce soutěže mistrovský titul, o který už je nemůže nikdo připravit.

 

Hodnocení utkání


Trenér Miroslav Zbořil: „Soupeř byl dnes lepší a vyhrál zaslouženě. Chtěli jsme vycházet z pozorné defenzivy, pokud možno, co nejdéle neinkasovat, čekat na zaváhání v soupeřově rozehrávce a zkusit toho využít. Bohužel se stal přesný opak, kdy jsme opět neuhlídali centr do vápna, inkasovali hned do desáté minuty a zanedlouho druhý gól. Za takového stavu proti soupeři, jako je Slavia se už hraje těžko. Dopředu jsme toho vinou nepřesnosti při přechodu do útoku moc neměli, chyběla nám přesnost a lepší rozhodování, když jsme soupeři spoustu míčů lehce odevzdali. Hráčkám nelze upřít snahu, spoustu toho naběhali, zápas odmakali, směrem do defenzivy to nebylo ve zbytku zápasu špatné, jen musíme přidat ještě více na agresivitě při dostupování hráček. Ale směrem dopředu to prostě chce více kvality a sebevědomí, bez toho je šance na lepší výsledek hrozně malá. Ve středu nás čeká finále poháru proti stejnému soupeři, abychom mohli pomýšlet na lepší výsledek, tak ze sebe musíme vyždímat ještě víc a věřit si, že to můžeme zvládnout. Je to specifický zápas, začíná se za stavu 0:0 a stát se může cokoliv, musíme věřit a jít svým výkonem štěstí naproti.“

1.FC Slovácko – SK Slavia Praha 0:3


Branky: 10‘ Martina Šurnovská, 15‘ Haleigh Stackpole, 48‘ Tamara Morávková
Sestava Slovácka: Fraňková – Pěčková, Obadalová, Ohlídalová, Trčková (67‘ Polášková V.), Krejčířová (K)(60‘ Surová), Nyby (77‘ Ferencová), Jonášová, Kashima (60‘ Jančářová), Polášková A. (77‘ Sluková), Škerdová