Z Hradce Králové se Slovácko vrací s prázdnou

fcs

Zápas 28. kola v Hradci Králové rozhodla jediná branka, kterou vstřelil domácí Harazim.  Ani s posíleným útokem jsme na jeho branku neodpověděli.

Slovácko začalo v zápase na novém hradeckém stadionu aktivně, ale úvodní dobrou několikaminutovku nepřetavilo ve vážné ohrožení domácí branky. Hradec se následně z tlaku vymanil a hru vyrovnal. Hodně hrozila východočeská křídla Pilař s Krejčím, ale Fryšták byl dostatečně pozorný.

Chyba v obraně Slovácka umožnila samostatný únik Vašulínovi, který už byl před Fryštákem sám, ale mířil naštěstí pro modrobílé barvy pouze do tyče. Další šanci domácích z kopačky Krejčího uhasil i s pomocí obrany pohotový Fryšták. 

Slovácko ohrozilo branku Zadražila těsně před pauzou, když Kim vyslal dopředu Trávníka, ale tomu sebrala v dobré pozici před brankou míč obrana. Zvýšená aktivita vedla k několika náznakům šancí. Domácí byli nicméně velice pozorní směrem dozadu a většinu pokusů o ohrožení své branky zlikvidovali.

Po přestávce po sérii sporných zákroků dostal míč před branku Pilař, ale míč poslal vysoko nad branku. Po necelé hodině hry si míč navedl před šestnáctkou Trávník na střelu, jenže v dobré pozici mířil hodně nepřesně.

Na druhé straně Fryšták pohotově zasáhl proti ráně Kučery a udržel bezbrankový stav. Bohužel ne na dlouho, ze standardní situace udeřil po centru Krejčího domácí Štěpán Harazim. V závěrečných minutách Slovácko dobývalo hradeckou branku, ale ani s čerstvými hráči z lavičky nedostalo míč do sítě.