Daníček zařídil remízu s Plzní, Slovácko sahalo i po výhře

ND5_2781

Slovácko bodovalo doma s Plzní po remíze 1:1. Hosty poslal v prvním poločase do vedení Metsoko, ale modrobílí využili velký tlak ve druhé půli a z penalty srovnal Daníček. Doma jsme získali první jarní bod.

Slovácko na Plzeň nastoupilo aktivně a v prvních minutách jasně určovalo takt. Několik míčů do vápna v ohrožení branky ovšem nevyplynulo. Plzeň se vzpamatovala přibližně po deseti minutách od úvodního hvizdu, musela ale ještě střídat zraněného Řezníka.

Ve 20. minutě se po kombinaci s Petrželou dostal k míči ve vápně Vecheta, ale míč si na zakončení dlouho rovnal a hostující obrana odvrátila. O chvíli později chytil zakončení Břečky po standardce Jedlička. 

Následně oběma rukama strčil Hofmanna frustrovaný Traoré, ale od rozhodčího neviděl ani žlutou kartu. Pak skutečně zahrozila Plzeň, ale průnik Vydry včas zlikvidoval Fryšták. Následně k průniku mezi obránce nastartoval Petržela, ale srazil ho k zemi Traoré a viděl žlutou kartu. Jediný gól první půle jsme viděli v naší síti, když se prosadil po kličce obránci Idjessi Metsoko. 

Po přestávce jsme našeho soupeře zatlačili a Petržela kolmicí našel Blahúta, ale ten z bezprostřední blízkosti neprostřelil vybíhajícího Jedličku. Po téměř hodině hry poslal v přečíslení Daníček ideální centr do vápna, nejvýš se vznesl Vecheta, ale ve skvělé pozici hlavičkoval těsně mimo.

Tlak stoupal a Jedličku ohrozil střídající Kim, který se daleko od branky odhodlal k prudké střele mířící pod břevno. O chvíli později se už tlak vyplatil. Dweh zahrál ve vápně po střele Hofmanna jasně rukou a přestože rozhodčí na hřišti evidentní prohřešek neviděl, po zásahu VAR nařídil penaltu a Vlastimil Daníček s přehledem proměnil a mohl s kotlem slavit.

Slovácko v závěru zápasu ještě utáhlo šrouby a v posledních minutách zahrávalo nadějnou standardku i roh, ale hostující obrana dokázala oba míče do vápna odvrátit a udržet nerozhodný výsledek. Slovácko po třech prohrách bodovalo a drží se v top šestce zaručující účast ve skupině o titul.