Slovácko díky remíze v Budějovicích udrželo pozici v top šestce

fcslovacko
České Budějovice České Budějovice
2 : 2
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

22. Seung-Bin Kim – Slovácko

45. Jan Suchan – České Budějovice

55. Jakob Tranziska – České Budějovice

83. Ondřej Mihálik – Slovácko

Žluté karty

59. Jakob Tranziska – České Budějovice

63. Seung-Bin Kim – Slovácko

90. Wale Alli – České Budějovice

90. Vlastimil Daníček – Slovácko

Sestava domácích – České Budějovice

David Sipos, Uroš Lazic, Florent Poulolo, Martin Králik, Martin Sladký, Jan Suchan, Marcel Čermák (83. Matouš Nikl), Patrik Hellebrand, Patrik Brandner (46. Jakob Tranziska), Zdeněk Ondrášek (90. Jiří Skalák), Wale Alli

Sestava soupeře – Slovácko

Tomáš Fryšták, Patrik Blahút, Stanislav Hofmann, Vlastimil Daníček, Tomáš Břečka (12. Michal Kohút), Marek Havlík, Daniel Holzer (80. Ondřej Mihálik), Milan Petržela (46. Vlasiy Sinyavskiy), Seung-Bin Kim (80. Petr Reinberk), Pavel Juroška, Marko Kvasina (71. Filip Vecheta)

Průběh zápasu

Slovácko remizovalo v posledním kole základní části 2:2 v Českých Budějovicích. Do vedení nás poslal Kim, ale pak dvakrát udeřili domácí a bod zachránil Mihálik. Slovácko bude hrát počtvrté v řadě v elitní šestce a doma vyzve 5. května Spartu, 18. května přijede Slavia.

Do utkání v Českých Budějovicích vstoupilo Slovácko velmi aktivně a od prvních minut převzalo iniciativu. Bohužel hned na začátku utkání postihly velké zdravotní potíže Tomáše Břečku, který opustil hřiště na nosítkách a Slovácko muselo brzy střídat.

První gólovku měli domácí po chybě v obraně Slovácka, ale Fryšták skvěle zasáhl. Na druhé straně ovšem unikl Seung-Bin Kim a prostřelil střelou na vzdálenější tyč Šípoše. Stejný hráč tvrdě pálil o pár minut později a brankář musel zasáhnout.

V závěru poločasu mělo Slovácko několik příležitostí na zvýšení svého vedení. Nejdříve zpoza vápna napřáhl ke střele Kvasina a trefil tyč branky. Pak přišly dva rohové kopy. Po prvním vyrazil pokus Jurošky brankář, po druhém Daníček hlavičkoval do tyče. Kopec smůly si Slovácko vybralo v nastaveném čase, kdy přímý kop Jana Suchana přizvedl ve zdi Kim a míč zapadl do branky.

Po přestávce Slovácko takový tlak nemělo a naopak inkasovalo. V 55. minutě měl hodně prostoru pro zakončení Jakob Tranziska a prostřelil Fryštáka. Okolo 70. minuty si modrobílí vypracovali zajímavý tlak, ale po přistrčení od Kvasiny pálil Kim do obránce a Sinjavského pokus ze záklonu se do branky nevešel.

Čtvrt hodiny před koncem po přistrčení od Sinjavského pálil těsně mimo Juroška. Vyrovnání na 2:2 se Slovácko dočkalo přibližně deset minut před koncem, když vypálil Ondřej Mihálik zpoza vápna a i s kapkou štěstí dostal míč za záda brankáře.

V závěru obě mužstva ždímala zbytky sil a k zakončení přes hlavu se dostal Hofmann. Po následném rohu ještě vyškrábl brankář míč z prostoru pod břevnem a zachránil tak domácím bod.