Sabina Střížová: Ocenění je pro mě odměnou i motivací

313420971_555648549894155_84067733418000313_n

Sabina Střížová je stále ještě osmnáctiletá útočnice 1.FC Slovácko, která dostala minulý týden na PUMA Galavečeru Našeho fotbalu už podruhé v řadě ocenění za druhé místo v anketě Talent roku ženského fotbalu. Jaký byl její přechod mezi dospělé fotbalistky, co pro ni znamenají tato ocenění nebo v čem se musí zlepšit, to vše se dočtete v našem rozhovoru níže.

Jaké byly Vaše fotbalové začátky a kudy Vás osud přivedl do Slovácka?
Jako malá jsem hrávala za chlapecký tým ČAFC Židenice a zároveň na střídavý start za dívčí tým FC Zbrojovka Brno, kde jsem se potkávala s týmem 1.FC Slovácko. Později si mě všiml trenér Zbořil a v 15 letech jsem přestoupila do Slovácka.

Na konci února tomu bude dva roky, co jste poprvé nahlédla do kabiny ženského týmu. Jaký byl pro Vás přechod mezi dospělé hráčky?
Přechod byl těžký, byla to úplně jiná náročnost než v juniorce. Musela jsem si zvyknout na tempo a kvalitu hry, ale netrvalo to až tak dlouho. Holky mě vzaly dobře a usnadnily mi posun mezi ženy.

Jaké jsou Vaše fotbalové přednosti a na čem musíte ještě zapracovat?
Myslím si, že mojí předností je rychlost a zlepšila jsem se v řešení situací v křídelním prostoru. Určitě bych měla více zapracovat na koncovce a psychice v zápasech.

Stejně jako vloni, tak i letos jste dosáhla na úžasné druhé místo v anketě Talent roku ženského fotbalu. Je to pro Vás motorem k další práci nebo to spíše berete, jako ohodnocení dosavadních výkonů?
Vážím si takového ocenění. Je to taková odměna za práci, kterou dělám a zároveň motivace dál na sobě pracovat.

Předpokládám, že na Vás musí být rodina náležitě pyšná. Jezdí Vám na zápasy někdo fandit nebo Vás podporují rodinní příslušníci na dálku?
Podporuje mě celá rodina už od mých začátků. Na zápasy mi nejvíce jezdí fandit rodiče a moc si toho vážím.

Jste jedním z největších fotbalových talentů mezi ženami, mládežnická reprezentantka. Vidíte se už v reprezentaci nebo nějakém zahraničním angažmá?
Nejprve bych se chtěla prosadit tady ve Slovácku, porazit Spartu a Slavii. Časem se potom dostat i do ženské reprezentace a někdy se podívat do zahraničí.

Mentioned player:
Sabina Střížová Sabina Střížová