Ženy porazily v přípravě Trnavu 5:0

IMG_8884_DxO

Hráčky Slovácka zvládly druhé přípravné utkání vítězně. Porazily v něm fotbalistky Spartaku Trnava 5:0, když se o dvě branky postarala Aneta Polášková, jednu přidala Michaela Ferencová, Karolína Bayerová a Markéta Jančářová, která doplnila tým z juniorky.

Průběh zápasu


Mimo Markéty Jančářové, které nastoupila na hrotu, doplnila základní jedenáctku kapitánka juniorky, stoperka Zuzana Obadalová. V úvodu utkání hráčkám Slovácka trochu vázla kombinace a nemohly se dostat do vyložené šance, ale přibližně po deseti minutách hry si vše sedlo, z čehož vyplynula i první branka duelu. Po průniku Karolíny Bayerové proskákal míč až k její krajance Michaele Ferencové a ta jej krásně z voleje poslala do sítě.

Po dvaceti minutách hry dostala na šestnáctce míč Aneta Polášková a na její střelu trnavská brankářka nedosáhla. O deset minut později se střelecky prosadila debutantka Markéta Jančářová, které zakončovala hlavou po přesném centru Natálie Trčkové. Výsledek první půle pečetila Aneta Polášková ve třiatřicáté minutě, když nejprve míč navedla k pokutovému území Alena Pěčková, poté přihrávkou našla Karolínu Bayerovou, která jej po pár kličkách posunula na malé vápno, kde byla zakončující Aneta Polášková.  

I ve druhém poločase byly hráčky Spartaku Trnava pod neustálým tlakem, ale ofenzíva Slovácka se trochu zadrhla v zakončení. Nakonec z mnoha šancí dokázala skórovat pouze Karolína Bayerová a pečetila konečný výsledek na 5:0.

Příští utkání čeká naše fotbalistky už zítra, tedy v pondělí 23. 1. 2023 v 18 hodin, kdy do Kunovic zavítá Spartak Myjava.

Hodnocení utkání


Trenér Petr Vlachovský: „Úvod zápasu byl hodně neurovnaný, trvalo nám, než jsme se dostali do souvislejších kombinací. S přibývajícím časem to bylo lepší a lepší, což se promítlo i ve skóre. Po změně stran byla naše převaha možná ještě výraznější, ale nedařilo se nám tolik střelecky, třikrát proti nám stálo břevno soupeřovi branky.“

1.FC Slovácko – FC Spartak Trnava 5:0


Přípravné utkání

Branky: 14‘ Ferencová, 21‘ Polášková Aneta, 30‘ Jančářová, 33‘ Polášková Aneta
Sestava Slovácka: Bednaříková – Pěčková, Janků, Obadalová (46‘ Polášková V.), Trčková, Bláhová, Bayerová, Ferencová, Jonášová, Polášková A. (45‘ Hlaváčová), Jančářová (45‘ Střížová)