Všechny zápasy jsme odehráli slušně, hodnotí hráči Slovácka podzim v Evropě

314410864_581525963973801_760706748952040501_n

Slovácko skončilo ve skupině D Evropské konferenční ligy čtvrté, ale mezi věhlasnými jmény rozhodně nepropadlo. Dvakrát remizovalo s Partizanem a zvítězilo v Nice. Právě za posledním utkáním v Bělehradě se ohlíží jeho aktéři.

Na konečných 1:1 vyrovnával tečí Ondřej Mihálik. “Byla to taková rána, že mi to jen lízlo chránič a změnilo to směr do brány. Teč tam byla a jsem rád, že z toho byl gól. Škoda, že jsem neproměnil spíš šanci předtím, která byla mnohem tutovější. Netrefil jsem míč, snažil jsem se jen jej posunout. Jeli jsme sem vyhrát,” uvedl.

Asistenci na závěrečném gólu Slovácka v letošním ročníku Evropské konferenční ligy měl střídající Michal Tomič. „Po skrumáží se míč v pokutovém území odrazil ke mně. Vystřelil jsem a šlo to do brány, ještě tam byla teč od Pišty Mihálika, ale je úplně jedno, kdo ten gól dal, důležité je, že jsme vyrovnali. Získali jsme aspoň bodík a připsali si něco do koeficientu. Myslím, že remíza zápasu celkem sluší, v posledních patnácti minutách jsme i sahali po tom, abychom Partizan porazili. Sám jsem tam měl ještě hlavičku, neproměnění té šance mě velice mrzí. Bylo by to o to krásnější pro celý tým, pěkně bychom završili tu naši pouť v Evropské konferenční lize, ve které jsme podávali stabilní, kvalitní výkony proti výborným mužstvům. Myslím, že Slovácko v té soutěži zanechalo dobrou stopu. Je čest hrát takové zápasy, velká zkušenost nejen pro mě, ale i pro celý tým.“

U vedoucí branky Partizanu Bělehrad byl naopak obránce Slovácka Jan Kalabiška, po jehož ruce soupeř skóroval z pokutového kopu. „Propadlý míč jsem si chtěl nechat spadnout na nohu, ale neviděl jsem hráče za sebou, který vletěl do souboje hlavou a trefil mě nejdřív možná do hlavy nebo ramene, pak se mi to odrazilo do ruky, kterou jsem měl zbytečně nahoře. Zasloužená penalta. Jsem rád, že se nám podařilo aspoň vyrovnat. Tím, že už jsme nehráli o postup, jsme byli uvolněnější a myslím, že jsme byli lepším mužstvem. Od toho výkonu bychom se chtěli odrazit i do nedělního důležitého utkání s Pardubicemi. Vidíte, že přepínání mezi poháry a ligou třeba Plzeň zvládá hezky, pro nás je to nová zkušenost. Je to opravdu těžké, je to vidět na našem postavení v tabulce. Myslím, že bez pohárů bychom byli výš. Nedá se nic dělat. Zahráli jsme si Evropu, bylo to hezké, teď máme půl roku na to, abychom doháněli ligu. Evropa je něco jiného než liga a každý by si chtěl poháry zahrát i v dalších letech. Uvidíme, jestli to zvládneme v této sezoně ještě v lize, nebo třeba v MOL Cupu. Bylo by krásné se do Evropy dostat třetím rokem po sobě.“

Za působením ve skupině se ohlíží i Mihálik. “Chtěli jsme tři body, ale Partizanu stačil bod. Věděli, o co hrají. Nebyli nebezpeční a měli jsme šanci odvézt si tři body. I tak jsme ale všechny zápasy ve skupině odehráli velice slušně. Všichni jsme rotovali a museli jsme všichni být připravení. Teď jsme vypadli a budeme se připravovat jenom na ligu. Teď už to půjde snad jen nahoru. Bylo pro nás důležité, že se nám vyhýbala zranění."