Roman West: Všechno nám ukáže až sezóna. Rozdíl v přípravném a mistrovském zápase je hlavně v tlaku na hráče. Věřím, že jsme do sezóny dobře připravení

WEST111

O víkendu se rozeběhne jarní část dorostenecké ligy, do které jde Slovácko s cílem vybojovat záchranu. Dorost U19 se po polovině soutěže nachází na posledním 16. místě ligové tabulky se ziskem 10 bodů, kdy na nesestupovou 14. příčku ztrácí čtyři body na krajského rivala ze Zlína. 

Začátkem Ledna k týmu přišel trenér Roman West, který připravuje tým na záchranu v nejvyšší dorostenecké soutěži. V přípravě dorostenci odehráli celkem 7 zápasů ve kterých si připsali 4 výhry, dvě remízy a prohráli pouze na půdě slovenského Ružomberoku.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY U19

1.FC SLOVÁCKO - SK Líšeň 4:1
1.FC SLOVÁCKO - AS Trenčín 3:0
1.FC SLOVÁCKO - ŠK Slovan Bratislava 1:1
MFK Ružomberok - 1.FC SLOVÁCKO 1:0
1.FC SLOVÁCKO - Szombathely 1:1
U19: 1.SK Prostějov - 1.FC SLOVÁCKO 0:1
U19: FK Železiarne Podbrezová - 1.FC SLOVÁCKO 0:5

„Myslím si, že jsme všechny utkání mohli vyhrát, protože jsme ve všech zápasech měli více šancí, jak naši soupeři. Ve třech případech se nám to nepovedlo, což kdyby byly mistrovská utkání, tak by nás to hodně mrzelo, protože to byly zápasy, kde jsme opravdu mohli vyhrát i vyšším rozdílem a nakonec jsme měli bod, nebo vůbec nic. To bychom do sezóny měli určitě zlepšit. Na druhou stranu pozitivem bylo, že drtivá většina hráčů odpracovala celé dva měsíce zdravotně v pořádku a chci věřit, že jsme do sezóny dobře připravení,“ říká v rozhovoru pro klubovou televizi trenér Roman West.

ZMĚNY V KÁDRU 1.FC SLOVÁCKO U19

Příchody:
Jan Vychodil (Zbrojovka Brno)
Yahaya Muhammad (SK Líšeň)
Radim Zámečník (Baník Ostrava)
Tomáš Kopr (Zbrojovka Brno)
Paul Chiemela Ndubuisi (Box2box)
Samson Oni Olayiwola (Sauki football club Abuja)
Ayanleke Olamelikan Hassan - v jednání (Assess football academy)
Emmanuel Intori - v jednání (WAFA SC)