Tento týden vstoupily do zimní přípravy i ženy

IMG_8732_20240901_priprava_2000-1

V pondělí 8. ledna, tedy přesně podle plánu zahájil přípravu i ženský tým Slovácka. Fotbalistky ještě v pondělí zahnaly teploty hluboko pod bodem mrazu do sportovní haly, ale už v úterý se proháněly pod širým nebem na umělé trávě.

„Přípravu jsme začali v pondělí, trochu nám do toho vstoupilo nepříznivé počasí, tak jsme čas využili v posilovně na silové testy a od úterý jsme už normálně venku na hřišti. První víkend nemáme žádný zápas v plánu, je to cíleně, prvních čtrnáct dnů chceme věnovat hodně kondici s míčem i bez míče a fyzickým testům, abychom měli představu, jak na tom holky jsou a zároveň, aby holky byly co nejlépe připraveny na jarní část sezóny. Do přípravy jsme zařadili jeden zápas navíc - ve středu 24. ledna proti mladšímu dorostu Uničova. Jinak jedeme tak, jak máme dlouho dopředu naplánováno, věřím, že se nám budou vyhýbat zranění a na start sezóny se dobře připravíme,“ prozradil trenér Slovácka Miroslav Zbořil.

A co říká na začátku náročného předsezónního období brankářka Barbora Růžičková? „Na přípravu jsme se těšily, ale to mrazivé počasí je trošku boj. V průběhu vánočních svátků jsme dostaly individuální plány, abychom v lednu nezačínaly od nuly. První trénink jsme kvůli silnému větru absolvovaly v hale, kde nás čekalo pár testů a posilování. Druhý den už jsme byly vyhnané na hřiště a začalo se pracovat na kondici, která je typická pro zimní přípravu. Čtvrtek už byl pro mě osobně příjemnější, protože jsme měly čistě brankářský trénink, na který jsem se moc těšila. Začátky přípravy jsou vždycky náročné, ale je to potřeba. Čekají nás zahraniční soupeři ze Slovenska, Polska a Rakouska, takže doufám, že se nám v přípravě bude dařit a do ligy půjdeme maximálně připravené a popereme se o co nejlepší výsledky.“

Během ledna čekají na naše fotbalistky celkem tři přípravná utkání. V neděli 21. ledna na půdě Spartaku Trnava, hned ve středu jedou hráčky, k již zmiňovanému utkání do Uničova a v sobotu 27. ledna je čeká cesta do Rakouska k souboji s Austrií Vídeň.

Zmíněný hráč:
Barbora Růžičková Barbora Růžičková

Fotogalerie – Začátek zimní přípravy - 8.1. a 9.1.2024