Fotbalistky zvítězily v Pardubicích a slaví postup do semifinále poháru

PJml_20230827_205033_web

Fotbalistky Slovácka zvítězily v Pardubicích 7:0 a odvezly si z města perníků postup do semifinále Poháru žen FAČR. Dvě branky vstřelila Aneta Polášková, o ostatní se postaraly Markéta Jančářová, Markéta Klímová, Zuzana Obadalová a dvě zimní posily Seina Kashima a Jaida Nyby.

Slovácko vstoupilo do utkání lépe než domácí a už od sedmé minuty vedlo díky brance Markéty Jančářové. Přestože hru hráček v modrém provázely nepřesnosti, tak dokázaly do poločasu přidat další dvě branky, když první z nich byla premiérová v našem dresu pro Seinu Kashimu. Poslední brankou první půle z pokutového kopu oslavila návrat do sestavy kapitánka Markéta Klímová, která dlouho laborovala se zraněním.

Druhý poločas už byl plně v režii týmu z Uherského Hradiště. Ve dvaapadesáté minutě si otevřela jarní střelecký účet Aneta Polášková, za dalších osm minut se trefila i druhá ze zimních posil Jaida Nyby a o minutu později, tedy v minutě jedenašedesáté opět slavila Aneta Polášková. Konečný výsledek postupového duelu uzavřela v poslední minutě Zuzana Obadalová.

Trenér Miroslav Zbořil: „Úvod zápasu nám úplně nevyšel, i když jsme vstřelili rychlou branku, tak v naší hře bylo hodně nepřesností v přechodové fázi, čímž jsme se připravovali o zajímavé střelecké příležitosti, a naopak dávali domácím šance k brejkovým situacím. Postupem času jsme se lepšili a po zásluze vstřelili do poločasu ještě dvě branky. Nástup do druhé půle se nám vydařil, díky aktivitě jsme si vynutili velký tlak a během deseti minut vstřelili tři branky. Naše převaha trvala celý druhý poločas, měli jsme i další vyložené šance, ale skóre jsme završili až v poslední minutě. Vítězství je zasloužené, cílem bylo postoupit mezi nejlepší čtyři, a to se nám povedlo, hlavně druhý poločas byl z naší strany poměrně slušný. Jsem rád, že jsme udrželi tempo i za rozhodnutého stavu a soupeře k ničemu vážnějšímu nepustili.“

Proti stejnému soupeři oslavily postup ve čtvrtek 22. února i juniorky Slovácka, které přestřílely Pardubice v poměru 5:1. Za dorostenky se prosadila hattrickem Katarína Bučková a dvakrát skórovala Matilda Sluková, čímž zajistily i svému týmu semifinále poháru.

Juniorky zvítežily ve čtvrtfinále Poháru dorostenek FAČR 5:1 v Pardubicemi a slaví postup do semifinále.