V posledním zápase základní části přijedou na Slovácko fotbalistky Sparty

PJml_20231014_234769_web

Fanoušky slováckého fotbalu čeká poměrně nadupaný víkend v podobě návštěvy dvou pražských S. V sobotu od 18 hodin nejprve změří síly před plným hledištěm mužský tým se Slavií, ženy přivítají v neděli na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty, v rámci posledního kola základní části ligové soutěže druhý tým tabulky, jímž je Sparta Praha.

Duely s pražskými týmy jsou vždy nesmírně zajímavé a dají se označit za svátky fotbalu, což umocňuje ještě fakt, že právě ženský tým dostal možnost odehrát utkání se Spartou na hlavní stadionu. Jak prozrazuje i kouč fotbalistek z Uherského Hradiště, na takové zápasy nemusí své svěřenkyně nijak zvlášť motivovat. „Na utkání se Spartou se všichni moc těšíme. Opět budeme hrát na hlavním stadionu, věříme, že bude hezké počasí a dorazí hodně diváků, přijede velmi kvalitní soupeř, takže co víc si přát! Na toto střetnutí jsme se připravovali stejně, jako na ostatní zápasy, hráčky není potřeba nijak speciálně motivovat. Zápasy s pražskými S jsou samy o sobě motivací,“ uvedl Miroslav Zbořil.

A s jakou taktikou či herním plánem bude chtít soupeřky překvapit? „Základem bude ukázat na hřišti charakter, nechat tam všechno a bojovat jedna za druhou, jen tak lze v takových zápasech uspět. Věřím, že šance, které si vytvoříme, dokážeme vyřešit lépe než v minulých zápasech, s hráčkami se o tom bavíme a snažíme se je v tom neustále zlepšovat. K soupeři máme respekt, na jaře předvádí pod novým trenérem velmi dobré výkony, ale my se na takovou výzvu těšíme, chceme předvést dobrý výkon, potěšit diváky a odnést si ze zápasu nějaké body,“ dodává trenér Slovácka.

V první letošním souboji, který se odehrál v sedmém kole 1. ligy žen, byla úspěšnější domácí Sparta. Průběh utkání provázelo několik ostrých zákroků domácí Ringelové na kapitánku Markétu Klímovou a talentovanou Markétu Jančářovou. Slovácko poslala do vedení v pětadvacáté minutě Michaela Ferencová a naše fotbalistky předváděly dobrou a efektivní hru téměř po celé utkání. Jedinou výjimkou byla pětiminutovka kolem sedmdesáté minuty, kdy Sparťanky nastřílely tři branky a rozhodly o osudu utkání.

Pokud jste si pořídili lístek na utkání mužů se Slavií Praha, tak určitě navštivte autogramiádu našich hráček. V rámci předzápasového programu vám od 17:30 věnuje podpis na kartičku Klára Bláhová, Alena Pěčková, Sabina Střížová či Lucie Jelínková. Naopak před utkáním žen se Spartou se bude konat autogramiáda zástupců mužského týmu, kde se vám rád podepíše Rigino Cicilia, Merchas Doski a Seung-bin Kim. Lákadel je tedy spousta, tak neváhejte a doražte.

Na utkání žen je vstupné 50 Kč, permanentkáři Slovácka mají vstup zdarma.

Fotogalerie