Fotbalistky přišly v nastavení strhujícího utkání se Spartou o dva body

PJml_20230331_276008_web

V utkání posledního kola základní části 1. ligy žen Slovácko dvakrát vedlo, přesto si po výborném výkonu odnáší ze zápasu s pražskou Spartou pouze bod za remízu 2:2. V první půli byla na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty k vidění jedna branka, o níž se postarala Jaida Nyby. Hned na startu druhé půle vyrovnala Sparťanka Natalie Beckman, na což odpověděla Aneta Polášková další brankou domácích. Poslední slovo však měla v rudém hrající Kateřina Bužková, která v nastavení druhé půle srovnala.

Průběh utkání

Úvod zápasu se odehrával především v prostoru mezi oběma šestnáctkami, případná návštěva byla spíše ojedinělá, a to dokázaly vyřešit obě brankářky, přičemž ve větší permanenci byla Adéla Fraňková.

Po půlhodině hry šlo Slovácko do vedení, když vybojovala míč Natálie Trčková, narážečkou jí pomohla Seina Kashima, takže následně mohla Natálie Trčková poslat nákop za polovinu hřiště, kde jej uhrála Aneta Polášková. Poté, co útočnice našeho týmu dostala balon plně pod kontrolu, vyslala do brejku nabíhající Jaidu Nyby. Fotbalistka pocházející z atletům známého města Eugene ve státě Oregon, zachovala v koncovce klid a technickou střelou překonala gólmanku Zuzanu Kožurikovou.

Sparťanky se do poločasu dostaly ještě ke dvěma střelám, když pozornost Adély Fraňkové vyzkoušela Aneta Pochmanová a Radka Paulenová, ale v obou případech byla úspěšnější brankářka Slovácka.

Na startu druhé části utkání byly veselejší hostující fotbalistky. K míči se na hranici šestnáctky dostala Radka Paulenová, poslala centr za obránkyně v bílých dresech, který uklidila rybičkou do sítě Natalie Beckman a začínalo se tedy od začátku.

V šestašedesáté minutě se dostalo Slovácko opět do vedení. Celou akci rozjela od vlastní šestnáctky Sabina Střížová rozehrávkou na Kanaďanku Seinu Kashimu, která překonala jedinou bránící Pražanku přihrávkou do běhu pro Anetu Poláškovou. Útočnice našeho týmu se zklidnila, podívala se na brankářku Kožurikovou a poslala míč za pravou tyč do protipohybu gólmanky.

Po vstřelení branky zavládla na stadionu euforie, která vlila hráčkám Slovácka do žil další energii, v plném nasazení chodily do každého souboje a díky tomu nepouštěli Sparťanky do šancí. Jediná nebezpečnější situace nastala až v devadesáté minutě, kdy nakonec pokus o zakončení Natalie Beckman skončil útočným faulem. Do další šance se probíjela v 93. minutě Klára Cvrčková, která si pokoušela pádem vymodlit penaltu, míč jí odebrala Eva Bartoňová, našla přihrávkou Kateřinu Bužkovou a ta poslala míč od tyče do branky, čímž pečetila konečný výsledek na 2:2.

Hodnocení utkání


Trenér Miroslav Zbořil: „Dnes si každý divák přišel na své. Zápas měl všechno - nasazení, emoce, šance i góly. Já osobně jsem si zápas užíval díky svým hráčkám, bylo úžasné vidět, s jakým nasazením a s obětavostí holky pracovaly celých devadesát minut. Na zápas jsme se poctivě připravovali a věděli jsme, že k úspěchu povede týmový výkon. První větší náznaky šancí měla Sparta, ale naše defenziva pracovala poctivě a vždy jsme byly tam, kde jsme měli být. Po skvěle vyřešeném brejku jsme se dostali do vedení, které jsme do konce poločasu udrželi. Bohužel jsme inkasovali hned na začátku druhé půle, kdy jsme udělali drobnou chybu při odvracení míče a hosté po centru srovnali. Klobouk dolu před holkami, že se nesložily, naopak si vzaly vedení zpátky po dalším výborně vyřešeném brejku a zakončení. Pak jsme měli ještě jednu tutovku, ale ta nám byla na poslední chvíli zblokována. Postupem času soupeř přebíral iniciativu, měl hodně rohů a nákopů do vápna, ale nám se dařilo vše uskákat a obětavostí odvracet. Pak bohužel přišla 93. minuta a nechytatelná střela, která nám zapadla o tyč do brány. Samozřejmě víme, že jsme byli blízko vítezství, to vždycky zamrzí inkasovat v nastavení, ale na druhou stranu musíme ten bod brát. Nejdůležitější je ale to, jak jsme se prezentovali, jak jsme k zápasu přistoupili a co jsme odvedli na hřišti. Pro náš mladý tým je tohle obrovská vzpruha do dalších zápasů. Před hráčkami klobouk dolů. Díky moc i všem divákům, kteří byli skvělí a podporovali náš tým celý zápas. Moc si toho vážíme! Teď se nám holky rozjedou na reprezentace, přeju všem ať se jim daří a vrátí se nám zdravé!“

1.FC Slovácko – AC Sparta Praha 2:2 (1:0)

Branky: 31‘ Jaida Marie Nyby, 66‘ Aneta Polášková – 48‘ Natalie Katherine Beckman, 90‘ Kateřina Bužková
Sestava Slovácka: Fraňková – Polášková V., Klímová, Obadalová, Trčková, Krejčířová (70‘ Jančářová), Jonášová, Nyby, Kashima (76‘ Ferencová), Polášková A. (90‘ Ohlídalová), Střížová (76‘ Škerdová)