Ve druhém kolem nadstavby jedou ženy znovu do Liberce

PJml_20240323_274345_web

Potřetí během měsíce dnes spatří fotbalistky Slovácka na vlastní oči Ještěd. Tentokrát však městem, které na jeho úpatí leží, pouze projedou a budou pokračovat dále do Hrádku nad Nisou. Město na česko-německo-polského trojmezí bude totiž hostit zápas 2. kola nadstavby 1. ligy žen mezi Slovanem Liberec a 1.FC Slovácko.

Oba týmy se důkladně znají i s ohledem na to, že půjde již o čtvrtý vzájemný zápas v letošní sezoně. První souboj se odehrál na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty a bylo v něm úspěšnější domácí Slovácko díky brankám Anety Poláškové a Markéty Klímové. Odveta na ligovém kolbišti přišla na řadu na konci března v Doubí, kde se týmy rozešly smírně, když se nejprve trefila Kristýna Růžičková v libereckém dresu a za Slovácko srovnávala Markéta Jančářová. Doposud poslední střet na stadionu U Nisy v rámci semifinále Poháru žen FAČR otevřela hlavičkou Andrea Švíbková už v páté minutě a v bílém srovnávala Američanka Jaida Nyby po samostatném úniku. Utkání následně dospělo až k penaltové loterii, v níž byl tým z Uherského Hradiště úspěšnější a oslavil tak postup do finále.

„V krátké době jedeme potřetí do Liberce, dvakrát jsme remizovali, což je na čase změnit a s tímto cílem do zápasu také jdeme. Chceme zlepšit věci a odstranit nedostatky z minulých vzájemných utkání a uhrát dobrý výsledek, kterým je pro nás vítězství,“ prohlásil odhodlaně trenér Miroslav Zbořil před odjezdem do Liberce a dále pokračoval: „Minulý týden jsme na Spartě odehráli dobrý zápas, věřím holkám, že na výkon dokáží navázat.“

Dnešní utkání je možné sledovat na živě na následujícím streamu:
https://bit.ly/LIB-SLO_livestream