V Liberci jsme prohráli 1:4

DSC_2187
Liberec Liberec
4 : 1
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

6. Luka Kulenovic – Liberec

23. Lubomir Tupta – Liberec

53. Marios Pourzitidis – Slovácko

56. Filip Prebsl – Liberec

85. Michal Fukala – Liberec

Žluté karty

59. Jan Kalabiška – Slovácko

90. Ivan Varfolomieiev – Liberec

Sestava domácích – Liberec

Olivier Vliegen, Marios Pourzitidis, Matěj Chaluš, Filip Prebsl, Jan Mikula, Denis Višinský (77. Mohamed Doumbia), Nicolas Penner (68. Michal Fukala), Jan Zamburek (84. Ivan Varfolomieiev), Dominik Preisler, Lubomir Tupta (83. Olaf Kok), Luka Kulenovic (76. Filip Horský)

Sestava soupeře – Slovácko

Tomáš Fryšták, Petr Reinberk (83. Vojtech Bartos), Stanislav Hofmann (46. Ondřej Mihálik), Jan Kalabiška (72. Tomáš Břečka), Patrik Blahút, Vlasiy Sinyavskiy, Marek Havlík, Michal Kohút (77. Daniel Holásek), Pavel Juroška (77. Daniel Holzer), Filip Vecheta, Marko Kvasina

Průběh zápasu

Slovácko podlehlo ve 27. ligovém kole Liberci 1:4. Domácí se ujali vedení v prvním poločase po gólech Kulenoviče a Tupty. Modrobílí po pauze snížili, ale domácí přidali ještě dvě branky góly Prebsla a Fukaly.

Utkání pro nás nezačalo dobře. Liberec udeřil z první vážnější šance, když se prodloužený míč dostal na Luku Kulenoviče, který jej hlavou dostal do sítě. Slovácku se nedařilo na polovině soupeře, například slibný centr na Vechetu v poslední chvíli odvrátila obrana.

Když už jsme dostali soupeře pod tlak, povedlo se Libereckým vykombinovat do brejku, který gólem zakončil Ľubomír Tupta. 

Z brejku mohl po pasu Kohúta snížit Juroška, ale soupeři si ho bleskově dostoupili a obrali jej ve vápně o míč. Neujal se ani žádný z centrovaných balonů.

Slovácko po přestávce posílilo útok a dočkalo se snížení. Naděje na body svitla, když si domácí Marios Pourzitidis srazil prudký centr do vlastní sítě. Jenže Liberec odpověděl rychle zásluhou Filipa Prebsla a opět vedl o dvě branky. 

Snaha vykřesat ještě pomyšlení na body vedla k okénkům v obraně a Slovan nakonec jedním takovým proklouzl až k úpravě konečného skóre na 4:1 pro domácí. Poslední branku utkání zaznamenal Michal Fukala. Slovácko se vrací ze severu bez bodu.