Jan Baránek: Každý zápas chceme zvládnout jak výsledkově, tak i herně

75B5C5C6-FE75-4E57-88B1-8386F6A2F8CC


Slovácko ve druhém přípravném utkání na herním soustředění v chorvatském Umagu prohrálo s maďarským tymem Budafoki 0:1 brankou z pokutového kopu.

„Utkání jsme bohužel výsledkově nezvládli, kdybychom proměnili nějaké šance, co jsme si vytvořili hlavně v prvním poločase, tak by ten výsledek byl úplně jiný, ale fotbal je o gólech a na kdyby se nehraje,” říká asistent trenéra Jan Baránek.

„Sice je to příprava, ale každý zápas bychom chtěli zvládnout jak výsledkově, tak i herně. Vytvořili jsme si šance, které jsme však neproměnili. I soupeř tam měl další dvě příležitosti, což by se nemělo stávat. Věděli jsem, že budou hrál na tři obránce, v zápase jsme si proto chtěli vyzkoušeli nějaké věci, které jsme chtěli vidět. Určitě tam ještě mezery jsou. Zapracujeme na tom tak, abychom je zlepšili,” pokračuje Baránek, který přiblížil i zdravotní stav mužstva.

„Až na Pavla Jurošku, který se zranil na tréninku, jsou naštěstí všichni relativně v pořádku, takže v tomto směru zatím můžeme přípravu hodnotit kladně,” přibližuje asistent trenéra, který začátkem ledna rozšířil realizační tým ligového mužstva.

„Zatím jsem toho na Slovácku moc prožít nemohl, protože od mého lednového příchodu jsme v podstatě pořád na soustředění. Ale kolektiv je tady super, jak hráčský, tak i v realizáku, cítím se tady výborně, takže za sebe můžu hodnotit jen kladně,” dodává Baránek.