VIDEO: Tisková konference před startem jarní části sezóny

tiskovka250123

Fotbalové Slovácko se připravovalo na jarní část sezony na dvou zahraničních soustředěních. V lednu trénovalo v Turecku a poté také v Chorvatsku. Oběma soustředěním předcházel ještě prosincový pobyt v Dubaji. Modro-bílí si jej vysloužili jako poděkování majitele klubu za úspěšné působení v podzimní části sezony v Evropské konferenční lize.

Na úvod tiskové konference ředitel klubu oznámil, že trenér Martin Svědík prodloužil smlouvu do léta 2025.

„Dohodli jsme se s trenérem Svědíkem a prodloužili jsme smlouvu o dva roky. Potáhneme klub dál, což je dobrá zpráva i pro hráče. Ti pod trenérem i v přípravě makali opravdu hodně,“ oznámil ředitel klubu Petr Pojezný.

„Jsem rád, že jsem dostal důvěru dále pokračovat. Ušli jsme společně kus cesty. Prožili jsme společně dobré věci i ty horší. Ještě nebyl čas spolupráci ukončit. Pro mě jsou zde velice silné vazby jak s vedením, tak s hráči. Byla to obrovská motivace pokračovat dál. Hlavně závěr sezony pro mě byl pro mě velmi emotivní,“ pokračoval trenér Martin Svědík.

Slovácko prožilo velmi úspěšný rok 2022. V lze obsadilo 4. místo, triumfovalo v MOL Cupu a absolvovalo 10 zápasů v evropských soutěžích. V tabulce však po podzimní části je až na 8. místě, nicméně na 4. Olomouc ztrácí pouhé 2 body.

„Prioritní je jarní část. Poctivě jsme se na ni připravovali. Máme nějaké představy a nechceme od toho uhýbat. Chceme podávat co nejlepší výkony. První šestka by se nám určitě líbila, cíle máme i v poháru. Záležet bude i na vstupu do jarní části. První tři místa jsou jasné, ale zbytek tabulky je tak našlapaný, že nám nemusí vyjít tři, čtyři zápasy a můžeme se tu bavit o úplně jiných věcech,“ dodává Svědík.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY – ZIMA 2023

Haaksbergse SC - 1.FC SLOVÁCKO 0:5 
Góly: 28. Brandner, 45. Vecheta, 52. a 77. Sinyavskiy, 62. Šašinka

NK Hajduk Split - 1.FC SLOVÁCKO 1:1 
Góly: 22. Kim

Budafoki MTE - 1.FC SLOVÁCKO 1:0

NK Bravo - 1.FC SLOVÁCKO 1:2
Góly: 90. Šašinka, 95. Daníček (p)

STŘELCI PŘÍPRAVY: 
2x Sinyavskiy, Šašinka,
1x Vecheta, Brandner, Daníček, Kim

PŘÍCHODY: Seung-Bin Kim – přestup z FK Dukla Praha

ODCHODY: Libor Kozák – ukončení smlouvy

 HOSTOVÁNÍ: 
Vít Nemrava (ČSK Uherský Brod – hostování do 30.6.2023)
Alden Šuvalija (FC ViOn Zlaté Moravce – hostování do 30.6.2023)
Jaromír Srubek (MFK Vyškov – hostování do 30.6.2023)