Fotbalové Slovácko ovládlo vyhlášení nejlepších sportovců města Uherské Hradiště za rok 2022

92D22658-0BD3-47B0-A02C-C453F41C7626

V pořadí již čtyřiadvacáté vyhlašování nejlepších sportovců města Uherské Hradiště opět představilo úspěchy řady vynikajících talentů z různých odvětví sportu. Nejvíce ocenění posbírali zástupci fotbalu, pro které byl rok 2022 výjimečně úspěšný.

Vítězové byli oceněni při Slavnostním vyhlášení nejlepších sportovců města Uherské Hradiště za rok 2022, které se konalo v pátek 24. února 2023 ve Slováckém divadle.

Nejlepším sportovcem roku se stal fotbalista Milan Petržela. Kolektivem roku 2022 pak byli vyhlášeni fotbaloví muži 1. FC Slovácko. Dominance fotbalu pokračovala také v dalších kategoriích, když trenérem roku se stal trenér A-mužstva 1. FC Slovácko Martin Svědík. Mezi sportovci z Uherského Hradiště působícími v jiných městech pak dominoval rovněž fotbalista, brankář Matěj Kovář (Manchester United, nyní hostující první brankář v AC Sparta Praha).

Slavnostního předávání cen nejlepším sportovcům se spolu se členy vedení města Uherské Hradiště v čele se starostou Stanislavem Blahou zhostili hejtman Zlínského kraje Radim Holiš, bývalý skokan na lyžích Jakub Janda, fotbalový trenér Bohumil Páník a několikanásobná atletická mistryně republiky i Evropy, úspěšná reprezentantka Denisa Helceletová, dříve Rosolová.

„Všichni sportovci svými úspěchy reprezentují nejen sebe, ale také naše město, za což jim patří velké poděkování. Stejně tak děkuji všem, kdo se podílejí na podpoře sportu v našem městě. Od rodičů, kteří podporují své děti v jejich sportovních aktivitách, až po trenéry či organizátory sportovních událostí,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

Sportovce na ocenění mohla nominovat jak veřejnost, tak také sportovní kluby. Nominace v jednotlivých kategoriích vyhodnocuje sportovní komise Rady města Uherské Hradiště.  

Nejlepší sportovci města Uherské Hradiště za rok 2022 - kompletní výsledky:

Kategorie Mládež do 15 let: 
Tomáš Kroča (judo)

Další nominovaní sportovci v kategorii: 
Viktor Malušek (plavání), Štěpán Pavlíček (šerm), Markéta Prášilová (atletika), Monika Železníková (atletika)

Kategorie Mládež nad 15 let a dospělí: 
Milan Petržela (fotbal)

Další nominovaní sportovci v kategorii: 
Tomáš Habarta (atletika), Petr Meindlschmid (atletika), Šimon Pekař (atletika), Štěpán Šípek (atletika)

Kategorie Sportovní kolektiv: 
Fotbal – muži „A“ - 1. FC Slovácko

Další nominované kolektivy v kategorii: 
Fotbal – ženy - 1. FC Slovácko, Sport. aerobik – kadetky - Sport Academy B2M, Veslování – párová čtyřka juniorek - VK Morávia Uherské Hradiště

Kategorie Sportovci s trvalým bydlištěm v UH reprezentující TJ, SK v jiných městech:

Matěj Kovář (fotbal) – Manchester United / AC Sparta Praha

Kategorie Trenér: 
Martin Svědík – fotbal 1. FC Slovácko  

Další nominovaní trenéři v kategorii: 
Petr Franta (TJ Slovácká Slavia - šerm)
Karel Krajča (TJ Slovácká Slavia - judo)
Ivan Ressler (AC Slovácká Slavia - atletika)
Robert Sklenář (AC Slovácká Slavia - atletika)