Preview před zápasem 2. kola ligové nadstavby skupiny o titul na půdě Bohemians Praha 1905

bohemians-preview-foto

V neděli se ve vršovickém Ďolíčku odehraje bitva sousedů v tabulce, které od sebe dělí v ligové tabulce pouze jediný bod. Slovácko v dosavadní sezóně s Bohemkou dvakrát prohrálo v lize a Klokani vyřadili Slovácko rovněž v ligovém poháru.

“Bude to jiný zápas. Možná se některé prvky budou opakovat, ale v nadstavbě hrajeme o čtvrté místo, o evropské poháry – to je strašně moc. Ta důležitost zápasu bude obrovská. Rád bych tímto pozval na zápas všechny naše fanoušky. Budeme jejich podporu potřebovat – bude to fakt důležitý zápas.” burcuje Pavel Juroška, který si je vědom, že pro vítěze to bude důležitý krok do zbytku nadstavby.

“Ještě budou do konce ligy tři zápasy, ale kdo zvládne nedělní utkání, tak si hrozně moc pomůže. Výsledek hodně napoví o umístění, ale myslím si, že to bude boj až do posledního kola,” vysvětluje.

„Musíme navázat na výkon z Plzně a na Bohemce vyhrát. Bod pro nás nic neřeší,“ uvědomuje si asistent trenéra Slovácka Jan Palinek v předzápasovém rozhovoru.

Výkop utkání: neděle 14/05/2023, 18:00 | Ďolíček - Praha Vršovice

Nominace rozhodčích: M. Zelinka - J. Váňa, J. Hurych (L. Raplík) | VAR: P. Orel | AVAR: L. Ratajová

Porovnání statistik obou týmů v aktuální sezóně:

K SOUPEŘI: 

Bohemians Praha v posledním ligovém zápase prohráli na půdě pražské Slavie 0:6 a v přímém souboji o 4. místo v ligové tabulce se tak paradoxně utkají dva týmy, které mají celkově záporné skóre. Bohemians se Slováckem vyhráli všechny tři vzájemné soutěžní duely v sezoně, když dvakrát porazili Slovácko v lize, tak i v poháru MOL Cup, předtím ale Slovácko čtyřikrát po sobě neporazili (0-1-3). Slovácko má z posledních šesti venkovních utkání s Bohemians vyrovnanou bilanci (2-2-2). Slovácko si bude muset dát pozor mimo jiné na Daniela Köstla, který rozhodl minulé vzájemné měření sil, a když za kariéru v lize skóroval, podílel se na výhře Bohemians (5 výher) v těchto pěti zápasech vstřelil hned čtyřikrát vítězný gól. Nejlepšími střelci týmu jsou David Puškáč (6 branek + 4 asistence), Václav Drchal (6 branek) a Jan Matoušek (6 branek) Erik Prokop (5 branek).

VZÁJEMNÁ BILANCE:

Celková bilance: 35 zápasů 14 - 10 - 11, 43 : 37
Domácí statistika: 17 zápasů 9 - 4 - 4, 27 : 19
Venkovní statistika: 17 zápasů 5 - 6 - 7, 16 : 18

Nejčastější výsledky: 2:1 (8x), 1:0 (8x), 1:1 (6x), 0:0 a 3:1 (4x)
Nejvíc branek za Slovácko: 7 – Došek, 5 – Kowalík, 4 – Daníček, 2 – Diviš, Havlík, Kliment, Kordula, Malár a Šumulikoski
Nejvíc branek za Bohemians: 4 – Květ, 3 – Bartek a Mosquera, 2 – Hartig, Jindřišek, Kisel, Puškáč a Štohanzl

Největší návštěva na Slovácku: 5.492 - 17. dubna 2010 (1. liga, 1:1)
Největší návštěva v Praze: 5.748 - 18. října 2009 (1. liga, 0:1)