Miroslav Mikšíček: Testy dopadly z hlediska síly a dynamiky poměrně slušně, z hlediska aerobní kapacity a adaptability na zátěž tam mají někteří hráči rezervy. Je vidět, že celá sezóna nás stála hodně sil

miksicek190623

Slovácko dnes zahájilo letní přípravu, když se hráči sešli na fotbalovém stadionu v Uherském Hradišti. Již v minulém týdnu tým absolvoval kondiční testy na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci.

„Testy dopadly z hlediska síly a dynamiky poměrně slušně, ale z hlediska nějaké aerobní kapacity a adaptability na zátěž tam má zhruba polovina týmu rezervy a my se musíme v přípravě dát jednak dohromady a jednak s citem se připravit do nové sezóny,“ vysvětluje kondiční trenér Miroslav Mikšíček.

„Celá sezóna nás stála hodně sil. Myslím si, že se ta nakumulovaná únava přesunula i z toho náročného podzimu. Přeci jen ten kádr nemáme tak široký, abychom mohli tu rotaci udělat kompletně celého týmu. Dříve nebo později na vás ta únava přijde a na nás v posledních kolech padala velmi výrazně. Už tam byly i problémy u hráčů dohrát zápasy do konce a s tím jsme nikdy problém neměli. My jsme ale na podzim prakticky osm týdnů hráli takzvané anglické týdny čtvrtek - neděle a tohle všechno se nastřádalo a my to musíme reflektovat. My teď potřebujeme dobře rozvrhnou přípravu tak, abychom mužstvo maximálně dobře připravili hned do prvních kol. Musíme to hodně citlivě nadávkovat a bude to pro nástrenéry další taková trenérská výzva,“ dodává Mikšíček.

Photogallery – Slovácko odstartovalo letní přípravu 2023