VIDEO: Matěj Valenta a Jan Palinek před zápasem s Českými Budějovicemi

valenta

Po letní přípravě odstartuje o víkendu nový ligový ročník a v neděli od 15:00 hod. se na Městském fotbalovém stadionu v Uherském Hradišti odehraje utkání mezi Slováckem a Českými Budějovicemi. Před prvním zápasem sezóny jsme vyzpovídali záložníka Matěje Valentu a asistenta trenéra Jana Palinka.

„Mají tam nějaké změny v kádru, na poslední chvíli udělali stopera, přišel tam zkušený útočník Ondrášek. Víme, že ty zápasy s Budějovicemi jsou těžké, párkrát nám zavařili, jak v Budějovicích, tak i tady doma, budeme se snažit je porazit a úspěšně vkročit do nového ligového ročníku,“ říká asistent trenéra Jan Palinek.

Pikantní utkání to bude pro Matěje Valentu, který přišel na hostování ze Slavie Praha, ale v Českých Budějovicích rovněž. působil

„Mám tam spoustu kamarádu, strávil jsem tam hezké dva roky a samozřejmě se na to těším. S některými už jsem si psal,“ říká Valenta, který oblékal dres budějovického Dynama v zápase, ve kterém Slovácko neudrželo dvoubrankové vedení a prohrálo 2:3.

„Na ten zápas si pamatuji, protože od té doby jsem zůstal v základní sestavě a už jsem nebyl ani jednou na lavičce. Byl to zvrat v mé ligové kariéře, dal jsem tehdy gól a na jeden nahrál,“ vzpomíná Valenta, který se nyní zabydluje v kabině Slovácka.

„Znal jsme jenom právě z Českých Budějovic Patrika Brandnera a Pištu Mihálika, ale kabina je skvělá, kluci mě pomáhají, takže si to nemůžu vynachválit,“ dodává Valenta.