Preview před nedělním zápasem s Českými Budějovicemi

budejky-preview

Slovácko odstartuje novou sezónu v domácím prostředí a v prvním kole přivítá v neděli od 15:00 hod. tým z Českých Budějovic.

„Mají tam nějaké změny v kádru, na poslední chvíli udělali stopera, přišel tam zkušený útočník Ondrášek. Víme, že ty zápasy s Budějovicemi jsou těžké, párkrát nám zavařili, jak v Budějovicích, tak i tady doma, budeme se snažit je porazit a úspěšně vkročit do nového ligového ročníku,“ říká asistent trenéra Jan Palinek.

Pikantní utkání to bude pro Matěje Valentu, který přišel na hostování ze Slavie Praha, ale v Českých Budějovicích rovněž. působil

„Mám tam spoustu kamarádu, strávil jsem tam hezké dva roky a samozřejmě se na to těším. S některými už jsem si psal,“ říká Valenta, který oblékal dres budějovického Dynama v zápase, ve kterém Slovácko neudrželo dvoubrankové vedení a prohrálo 2:3.

„Na ten zápas si pamatuji, protože od té doby jsem zůstal v základní sestavě a už jsem nebyl ani jednou na lavičce. Byl to zvrat v mé ligové kariéře, dal jsem tehdy gól a na jeden nahrál,“ vzpomíná Valenta.

Výkop utkání: neděle 23/07/2023, 15:00 | MFS MV - Uherské Hradiště

Nominace rozhodčích: D. Starý - P. Caletka, L. Machač (V. Zaoral) | VAR: D. Černý | AVAR: J. Hurych

K SOUPEŘI:

České Budějovice skončily v minulé sezóně ligy ve skupině o 7. až 10. místo, ve které vypadly se Slovanem Liberec. V prvním zápase sice doma Dynamo zvítězilo 3:2, ale v Liberci prohrálo 0:4. V přípravě odehrálo celkem  pět zápasů, ve kterých si připsalo jednu výhru, jednu remízu a čtyři prohry. 

„Náš sportovní cíl zůstává stejný. Chceme se umístit do desátého místa,“ říkal na předsezónní tiskové konferenci předseda představenstva budějovického Dynama Vladimír Koubek. 

Nejzvučnějším jménem, které posílilo Dynamo je útočník Ondrášek. „Máme od příchodu Zdeňka Ondráška velká očekávání. Je ohromným lídrem, neustále na sobě maká a jde příkladem ostatním,“ dodává trenér Zápotočný.

VZÁJEMNÁ BILANCE:

Celková bilance: 28 zápasů 12 - 10 - 6   34 : 21
Domácí statistika: 14 zápasů 10 - 2 - 2   19 : 4
Venkovní statistika: 14 zápasů 2 - 8 - 4   15 : 17

Nejčastější výsledky: 2:0 (8x), 1:0 (5x), 0:0 a 2:2 (4x)
Nejvíc branek za Slovácko: 4 - Došek, 2 - Kowalík, Polách a Soldán 
Nejvíc branek za Č. Budějovice: 2 - Bassey

Největší návštěva na Slovácku: 5.621 - 31. března 2007 (Slovácko - Budějovice 0:1)
Největší návštěva v Č. Budějovicích: 4.080 - 27. srpna 2006 (Budějovice - Slovácko 1:0)