Preview před sobotním zápasem na půdě ostravského Baníku

banik-preview

Fortuna liga o víkendu pokračuje druhým kolem ve kterém Slovácko zavítá na Městský fotbalový stadion ve Vítkovicích. Po vítězné premiéře budou chtít hráči Slovácka navázat na úspěšný start i v Ostravě. Naopak ostravští budou chtít před domácím publikem napravit prohru v Liberci.

„Prohru Baníku v Liberci, kde dostal tři góly, jsem nečekal. Doma to budou chtít napravit, jenže náš cíl se nemění. Chceme v Ostravě vyhrát a potvrdit skvělý start do ligy. Uděláme všechno proto, abychom měli po dvou zápasech šest bodů. Na zápas se těším, bývá tam skvělá atmosféra, do Ostravy jezdí i hodně našich fanoušků, takže to určitě bude mít skvělý náboj,“ říká odhodlaně útočník Filip Vecheta

„Do Baníku přišla spousta nových hráčů, takže to má složitější. Druhý poločas v Liberci ale z jeho strany vypadal celkem slušně. V týdnu jistě zapracuje na sehranosti. Navíc přijde hodně lidí, takže se bude chtít ukázat,“ očekává Jan Baránek.

„V minulé sezoně nebyl Baník doma až tak silný, i tak to ale pro nás bude těžký zápas. Před vlastním publikem bude chtít vyhrávat a udělat z vítkovického stadionu nedobytnou tvrz. Lidé domácí poženou, my se ale na ně dobře nachystáme,“ říká v předzápasovém rozhovoru pro TVS Daniel Holzer.

Výkop utkání: sobota 29/07/2023, 18:00 | Městský stadion Ostrava 

Nominace rozhodčích: T. Klíma - J. Kříž, A. Horák (M. Kvítek) | VAR: P. Orel | AVAR: R. Kotík

Porovnání statistik obou týmů v aktuální sezóně:

K SOUPEŘI:

Ostravský Baník v letní přestávce přivedl do týmu 10 nových hráčů a v přípravě odehrál celkem šest přípravných zápasů s bilancí 3 výhry (Myjava, Farul Constanta, Cracovia) 2 remízy (Lech Poznaň, Žilina) a podlehl pouze v prvním přípravném zápase slovenské Skalici 1:2. V prvním ligovém kole pak Ostrava prohrála na půdě libereckého Slovanu 1:3.

VZÁJEMNÁ BILANCE:

Celková bilance: 41 zápasů  17 - 7 - 17,   53 : 56
Domácí statistika: 21 zápasů  10 - 4 - 7,   29 : 25
Venkovní statistika: 20 zápasů  7 - 3 - 10,  24 : 31

Nejčastější výsledky: 2:1 (12x), 1:0 (7x), 2:0 (5x), 3:1 a 0:0 (4x)
Nejvíc branek za Slovácko: 4 – Havlík, Hofmann a Jurečka, 2 – Daníček, Diviš, Došek, Ivana, Kerbr, Košút, Kuchta, Polách a Zajíc
Nejvíc branek za Baník: 5 – Zd. Pospěch, 3 – Drozd, Lukeš, Žůrek, 2 – Baroš, Hrubý, Nevés, Střihavka a Varadi

Největší návštěva na Slovácku: 7 288 - 15. února 2020 (Slovácko-Baník 0:1, 1. liga)
Největší návštěva v Ostravě: 18 020 - 3. března 2004 (Baník-Slovácko 6:2, 1. liga)