Slovácko čeká 2. kolo MOL Cupu. „Na půdu divizní Hlubiny nemůžeme jet s ničím jiným, než s cílem postoupit,“ říká Jan Baránek.

molcup

Slovácko ve středu odehraje 2. kolo MOL Cupu a zajíždět bude do Ostravy, kde se od 17:00 hod. utká s domácím týmem Unie Hlubina, která hraje divizi F (4. nejvyšší soutěž) a v právě probíhající sezóně je po čtyřech kolech na 3. místě se ziskem 9 bodů.

JAN BARÁNEK PŘED ZÁPASEM

„Šanci dostanou kluci, kteří teď moc nehráli v lize a bude jen na nich, jak se k tomu postaví. Samozřejmě na půdu divizní Hlubiny nemůžeme jet s ničím jiným, než s cílem postoupit a ukázat ten rozdíl, který mezi námi je,“ říká asistent Jan Baránek, který se vrací do známého prostředí.

„Já jsem asi sto metrů od stadionu chodil na střední školu, takže pro mě je to atraktivní dost. S mládeží Baníku jsme tam i trénovali, takže já to tam znám velmi dobře. Je to nově zrekonstruovaný areál, očekávám velkou návštěvu a příjemné fotbalové odpoledne,“ pokračuje Baránek, který věří, že hráči Hlubinu nepodcení.

„Na soupeře se připravujeme jako na ligové utkání, kluci uvidí i záběry z některých jejich zápasů. Již druhým rokem hrají divizi. První rok skončili těsně za postupem a letos jsou třetí, takže je to spíš třetiligové mužstvo, než divizní a tam nemůžeme nic podcenit, jinak to tam budeme mít těžké,“ dodává Jan Baránek.

O SOUPEŘI

Fotbalový oddíl Unie Hlubina je pojmenován podle dolu Hlubina a sídlí v ostravském městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Založen byl v roce 1919 a od sezóny 2022/23 hraje Divizi F (4. nejvyšší soutěž). Jako nováček se umístil na 2. místě.

S prvoligovým týmem se Hlubina už v MOL Cupu jednou utkala. V sezoně 2020/2021, kdy jako vítěz krajského poháru vyřadila v 1. kole Vítkovice (6:3) a ve 2. kole se utkala s Karvinou, která zvítězila 6:0.

„Do dalšího kola MOL Cupu jsem si už přál ligového soupeře, a to buď v podobě Baníku, nebo Karviné. Mé přání bylo takřka vyslyšeno a na Hlubinu přijede předloňský vítěz MOL Cupu a účastník evropských pohárů Slovácko. Nesmírně se těším na porovnání s ligovým týmem, protože to bude svátek pro všechny Hlubiňáky. Zápas si budeme chtít užít, ale zároveň být rovnocenným soupeřem a pokusit se o co nejlepší výsledek.“ uvedl trenér Hlubiny Zdeněk Skotnica.

INFORMACE PRO FANOUŠKY

Cena vstupenek pro dospělé je 100 Kč, ženy mají vstup poloviční, tedy 50 Kč. Návštěvníci mladší 18ti let mají vstup zdarma. Stadion bude otevřený od 15:00 hod. a není zde vyčleněn sektor pro aktivní fanoušky hostí, dbejte proto prosím pokynů domácích pořadatelů.