Vlastimil Daníček odehrál 300 zápasů v lize - Na začátku pro mě byl fotbal jen hra, sny přišly později. Vím, že to mám vydřené, hnacím motorem jsou fanoušci a rodina

danicek-pohar

V zápase na pražské Letné nastoupil Vlastimil Daníček ke svému třístému zápasu v nejvyšší soutěži. Všechny přitom odehrál v jednom dresu, a to v dresu Slovácka. Svou pozici v týmu si musel vydřít a poctivě na sobě pracoval již od dorostu, nakoukl do ligy a od zápasů o záchranu v lize nakoukl až do pohárové Evropy.

„První tréninky jsem absolvoval v Otrokovicích, protože v Napajedlích se ještě netrénovalo, ale trvalo to jen chvilinku, a pak jsem již pokračoval v Napajedlích. Tehdy jsem to měl úplně jako zábavu a hraní si. Sny přišly později,“ vzpomíná v rozhovoru pro klubovou televizi Daníček, pro kterého jsou fanoušci v kotli hnacím motorem.

„Fanoušci jsou velký hnací motor, ten fotbal se dělá pro ně. Oslava gólu s nimi jen něco krásného. Po finálovém zápase v poháru jsem si chvilku stoupl pod kotel a poslouchal jsem, jak zpívají chorál jak jsi krásná Moravo a tu minutu jsem tam chtěl prostě stát a poslouchat to, aby se mi to zarylo do paměti. To byl jeden z nejkrásnějších momentů,“ říká Daníček.

Mentioned player: Vlastimil Daníček Vlastimil Daníček