Preview před sobotním zápasem Slovácka na půdě Jablonce

jablonec-preview

V 10. ligovém kole se Slovácko představí na půdě Jablonce, kde budou chtít modrobílí dát zapomenout nevydařenému zápasu v poháru a navázat na tříbodový zisk z domácího utkání s Karvinou. Jablonec jako jediný tým v lize ještě naplno nebodoval, nicméně to neznamená, že Slovácko čeká na severu Čech jednoduché utkání. "Jablonec má výsledkovou krizi, které bychom chtěli využít. To, že mají tak málo bodů a ještě nevyhráli, pro nás ale může být i takový velký vykřičník, protože mužstvo mají zkušené a velmi kvalitní,“ varuje v předzápasovém rozhovoru asistent trenéra Jan Palinek.

Výkop utkání: sobota 30/09/2023, 15:00 | Stadion Střelnice - Jablonec

Nominace rozhodčích: S. Volek - J. Hurych, S. Pochylý (A. Trska) | VAR: D. Starý | AVAR: J. Hrabovský

Porovnání statistik obou týmů v aktuální sezóně:

K SOUPEŘI:

Jablonec v dosavadní sezóně jako jediný ligový tým nedokázal ještě zvítězit. Na druhou stranu jsou Severočeši jsou králem ve statistikách co se týče remíz, když jich v devíti zápasech uhráli hned pět. Navzdory postavení v tabulce však nepostrádá tým Jablonce kvalitu, a i když vstřelili jablonečtí pouze šest branek, tak jména v útoku v podobě Chramosty nebo Drchala mluví za vše. Nejlepším střelcem Jablonce je záložník Miloš Kratochvíl, který se trefil dvakrát. Poslední dva zápasy Slovácka v Jablonci skončily remízou 1:1 (což je také nejčastější výsledek vzájemných zápasů) a za Jablonec se vždy trefil Tomáš Hübschman. Do sobotního zápasu nebude moci nastoupit jablonecký Filip Souček, který si odpykává karetní trest.

VZÁJEMNÁ BILANCE:

Celková bilance: 42 zápasů, 9 - 16 – 17, 36 : 56
Domácí statistika: 21 zápasů,  7 - 11 – 3,  17 : 14
Venkovní statistika: 21 zápasů,  2 - 5 – 14, 19 : 42
Nejčastější výsledky: 1:1 (12x), 1:0 (10x) a 2:1 (6x)
Nejvíc branek za Slovácko: 2 – Cicilia, Diviš, Ivana, Jurečka, Petržela a Švancara
Nejvíc branek za Jablonec: 4 - Doležal, 3 - Chramosta, 2 - Lafata, Mihálik, Michálek, Pavlík, Sýkora, Šabala a Šenkeřík
Největší návštěva na Slovácku: 4.865 - 28. listopadu 2010 (1. liga, 1:1)
Největší návštěva v Jablonci: 3.812 - 26. května 2018 (1. liga, 0:2)

PŘEDZÁPASOVÉ ROZHOVORY

„Máme pouhé dva dny na to, abychom se vypořádali s nepodařeným zápasem s Duklou. Jablonec má výsledkovou krizi, které bychom chtěli využít. To, že mají tak málo bodů a ještě nevyhráli, pro nás ale může být i takový velký vykřičník, protože mužstvo mají zkušené a velmi kvalitní,“ varuje v předzápasovém rozhovoru asistent trenéra Jan Palinek.

„Zápas s Duklou je pro nás obrovské zklamání, nezbývá nám nic jiného než se přepnout na ligu a uspět v Jablonci. Mají nový tým, hodně nových hráčů, takže si to sedá, ještě sice nevyhráli, ale očekávám těžké utkání. Je možné, že to bude o jedné brance, musíme zapracovat na defenzivě, včera jsme dostali čtyři branky a na Spartě pět. V Jablonci musíme vycházet ze zabezpečené obrany, jen tak můžeme pomýšlet na vítězný výsledek,“ doplňuje záložník Michal Trávník.