V Jablonci rozhodla první dvacetiminutovka. Slovácko jede ze severu Čech s prázdnou

DSC_5023
Jablonec Jablonec
2 : 0
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

10. Jan Chramosta – Jablonec

20. Matous Krulich – Jablonec

Yellow cards

31. Merchas Doski – Slovácko

56. Jan Chramosta – Jablonec

59. Rigino Cicilia – Slovácko

61. Milan Heča – Slovácko

73. Filip Vecheta – Slovácko

87. Matěj Valenta – Slovácko

88. Jan Hanuš – Jablonec

Home team line-up – Jablonec

Jan Hanuš, Haiderson Hurtado, Nemanja Tekijaski, Jakub Martinec, David Štěpánek, Miloš Kratochvíl, David Houska (81. Tomáš Hübschman), Matěj Polidar, Matous Krulich (74. Václav Drchal), Jan Chramosta (74. Vladimir Jovovic), Vakhtang Chanturishvili (90. Matej Naprstek)

Opponent team line-up – Slovácko

Milan Heča, Jan Kalabiška (46. Petr Reinberk), Vlastimil Daníček, Michal Kadlec, Vlasiy Sinyavskiy, Marek Havlík (67. Matěj Valenta), Michal Trávník, Merchas Doski, Milan Petržela (67. Pavel Juroška), Filip Vecheta, Daniel Holzer (46. Rigino Cicilia)

Progress of the match

Slovácko v 10. ligovém kole prohrálo v Jablonci 0:2, kdy o osudu utkání rozhodly dvě branky domácího týmu v první dvacetiminutovce.

V úvodu utkání si Slovácko vytvořilo dvě zajímavé standardní situace po faulu na Petrželu a Doskiho, ale ani v jednom případe to nevedlo k ohrožení domácí branky.

Po deseti minutách utkání tak přišel rychlý protiútok na druhé straně, kdy Čanturišvili našel z pravé strany přesnou přihrávkou Jana Chramostu, který si míč zpracoval a zamířil přesně k tyči.

V 16. minutě mohlo být vyrovnáno, když Filip Vecheta ustál souboj a následně zpětnou přihrávkou našel na hranici pokutového území Michala Trávníka. Jeho střela však mířila těsně vedle domácí svatyně.

Trest přišel o čtyři minuty později na druhé straně, kdy domácí Štěpánek našel v pokutovém území Krulicha, na jehož střelu v pádu byl Milan Heča krátký.

Zajímavá situace pro Slovácko se rýsovala ve 30. minutě, kdy se Milan Petržela řítil na domácí bránu a mimo pokutové území došlo ke kolizi s domácí gólmanem, ale sudí nechali pokračovat ve hře.

Do druhého poločasu vstoupilo Slovácko aktivněji, ale byli to opět domácí, kteří v 54. minutě zahrozili jako první, kdy po rychlé brejkové akci šel sám na Heču Chramosta. Gólman Heča však jeho zakončení vychytal.

Kontaktní branka visela ve vzduchu mezi 67. a 72. minutou, kdy se Slovácko usadilo na útočné polovině, ale chyběla tomu lepší finální přihrávka. Když už se podařilo Valentovi posadit míč na hlavu Filipa Vechety, tak ten zamířil pouze nad břevno.