Slovácko porazilo Teplice 2:0 díky trefám Cicilia a Havlíka

IMG_5502
Slovácko Slovácko
2 : 0
Teplice Teplice

Statistiky zápasu

Góly

48. Rigino Cicilia – Slovácko

56. Marek Havlík – Slovácko

Yellow cards

35. Petr Hronek – Teplice

53. Vlastimil Daníček – Slovácko

66. Michal Kadlec – Slovácko

Red cards

25. Lukáš Mareček – Teplice

Home team line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk, Vlastimil Daníček (58. Stanislav Hofmann), Michal Kadlec, Michal Trávník, Marek Havlík, Matěj Valenta (74. Milan Petržela), Merchas Doski, Pavel Juroška (57. Daniel Holzer), Rigino Cicilia (73. Filip Vecheta), Vlasiy Sinyavskiy (88. Seung-Bin Kim)

Opponent team line-up – Teplice

Tomáš Grigar, Lukáš Mareček, Štěpán Chaloupek, Jan Knapík, Matěj Radosta (85. Michal Bílek), Marek Beranek (85. Nemanja Krsmanovic), Robert Jukl, Filip Havelka (56. Tadeáš Vachoušek), Petr Hronek (46. Jakub Hora), Daniel Trubač (66. Jakub Křišťan), Daniel Fila

Progress of the match

V utkání 11. kola Slovácko zvítězilo doma nad Teplicemi 2:0. V první půli vybojoval přesilovku faulovaný Juroška a po přestávce Slovácko dvakrát udeřilo. Nejdříve se trefil Cicilia, vedení pak pojistil Havlík.

Utkání začalo z naší strany velice aktivně a Slovácko v úvodu několikrát hrozilo. Doskiho střelu zblokovala obrana, rána Valenty zpoza vápna mířila zase nad. Teplice zahrozily z brejku, ale Filu skvěle vychytal Heča.

Ve 20. minutě Slovácko krásně sehrálo standardku a Doskiho milimetrový centr poslal jen těsně nad Valenta. Důležitá situace přišla o pět minut později. Juroška už se hnal sám na Grigara, jenže domácího hráče zasáhl poslední bránící sklář Mareček a viděl červenou kartu.

Před pauzou ještě zahrozil Cicilia, který zpracoval těžký centr ve vápně, ale z otočky netrefil míč ideálně. Slovácko mělo v úvodní půli několik šancí skórovat, rozhodlo se ale až po přestávce.

Vstup do druhé půle byl takřka ideální. Reinberkovu hlavičku Grigar sice vyrazil, ale přímo k Riginu Ciciliovi, který dorazil míč bez potíží do branky. Klid dodal Slovácku o několik minut později Marek Havlík, který prostřelil Grigara.

Následně Slovácko prostřídalo a mohlo hrát už v klidnějším tempu, utkání zkušeně kontrolovalo. Nicméně vedení mohlo z několika situací ještě navýšit. Nejblíže gólu byla dvojice Sinjavskij - Vecheta, na kterou mířil centr Doskiho, ale ani jeden z hráčů míč do brány neusměrnil.