Slovácko v 16. ligovém kole porazilo ostravský Baník 2:0. O třech bodech rozhodl Havlík a Cicilia

IMG_6075
Slovácko Slovácko
2 : 0
Baník Ostrava Baník Ostrava

Statistiky zápasu

Góly

29. Marek Havlík – Slovácko

71. Rigino Cicilia – Slovácko

Yellow cards

35. Rigino Cicilia – Slovácko

Home team line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk, Vlastimil Daníček, Michal Kadlec, Merchas Doski (74. Daniel Holzer), Milan Petržela (63. Vlasiy Sinyavskiy), Marek Havlík, Matěj Valenta, Michal Trávník (82. Stanislav Hofmann), Pavel Juroška (74. Jan Kalabiška), Rigino Cicilia (82. Filip Vecheta)

Opponent team line-up – Baník Ostrava

Jiří Letáček, Gigli Ndefe (72. Jan Juroška), Karel Pojezný, Michal Frydrych, Patrick Kpozo, Tomas Rigo (72. Filip Kaloč), Jiří Boula, David Buchta (83. Matej Madlenak), Filip Kubala, Matěj Šín (62. Jiří Klíma), Abdoullahi Tanko (72. Ladislav Almasi)

Progress of the match


Slovácko v 16. ligovém kole porazilo ostravský Baník 2:0. O třech bodech rozhodl Havlík a Cicilia.

Baník začal na Slovácku aktivně a domácí tým měl v prvních minutách problémy s rychlou hrou Slezanů, ale bylo to Slovácko, které si vytvořilo první gólovou šanci utkání, když v 8. minutě Marek Havlík našel kolmicí Jurošku na levé straně, který mířil na první tyč, ale z dobré pozice ve vápně branku hostí netrefil.

Baník mohl skórovat v 18. minutě, kdy se po kombinační akci ve středu hřiště dostal za obranu Slovácka Tanko, který šel sám na Heču, udělal mu kličku, ale domácí brankář se tygřím skokem vrhl po míči a chytil jej do rukavic.

Stadion v Uherském Hradišti se dočkal úvodní branky po půlhodině hry, kdy se parádním zakončením blýskl Marek Havlík, který se dostal k odraženému míči v rohu šestnáctky a precizní střelou poslal slovácký tým do vedení.

V samotném závěru prvního poločasu se domácí fanoušci mohli radovat ještě dvakrát. Nejprve šel sám na Letáčka Cicilia, ale ve vyložené šanci branku přestřelil. O chvíli později skončilo zakončení Michala Trávníka pouze rohovým kopem.

I ve druhém poločase viděli diváci ofenzivní fotbal, který se přeléval od šestnáctky k šestnáctce. Nejprve měl šanci Milan Petržela, kterého vychytal gólman Baníku a o chvíli později trefil břevno Reinberk.

Definitivní klid na kopačky přinesla 71. minuta, kdy se po centru Michala Kadlece pověsil do vzduchu Rigino Cicilia a hlavou poslal míč přesně k tyči.

Slovácko si v závěru výsledek utkání pohlídalo a po reprezentační přestávce navázalo na výhru v Plzni a posunulo se na třetí příčku v ligové tabulce.