Slovácko v úvodním zápase na soustředění v Turecku remizovalo 1:1

chjo22

Slovácko v úvodním zápase zimní přípravy nastoupilo v Turecku proti třetímu týmu rumunské ligy. Slovácko vstoupilo do utkání aktivně a hned v úvodu musel gólman týmu Universitatea Craiova vytěsnit zakončení Cicilia na rohový kop.  

S přibývajícími minutami přešla aktivita na kopačky soupeře a ve 14. minutě šli hráči rumunského týmu do vedení, když po rychlé kombinační akci po levé straně přišla v pokutovém území nahrávka patičkou a proti střele Baiarama neměl Milan Heča šanci.

Ve 24. minutě mohlo být vyrovnáno, když Marek Havlík našel přesným pasem nabíhajícího Pavla Jurošku, ale jeho zakončení skončilo těsně nad břevnem. Na druhé straně musel zasahovat Milan Heča a v jednom případě mu pomohla i branková konstrukce.

Vyrovnání měl naopak na hlavě Vlastimil Daníček, který se po rohovém kopu Michala Trávníka ocitl volný v pokutovém území soupeře a gólman rumunského týmu musel vytáhnout reflexivní zákrok na brankové čáře. Gólová radost tak přišla o několik minut později, když Michal Trávník našel na hranici pokutového území volného Havlíka, který se levačkou nemýlil.

Do druhé půle nastoupila úplně nová jedenáctka a v prvních minutách se hráči snažili zakončovat, ale střelám Reinberka, Holzera a Kohúta chyběla potřebná přesnost. Když už se prosadil Marko Kvasina, tak branka nemohla být uznána kvůli postavení mimo hru. Na druhé straně pak velkou šanci rumunského týmu hasil gólman Fryšták, který zneškodnil zakončení Markoviče a o chvíli později vytáhl i ránu mířící do šibenice.

Slovácko tak v prvním přípravném zápase na soustředění v Turecku remizovalo se 3. týmem rumunské ligy 1:1. V příštím týdnu pak čeká Slovácko ještě utkání s rakouským Rapidem, to je na programu ve čtvrtek 18. ledna od 15:00 hod.

Universitatea Craiova – 1.FC SLOVÁCKO 1:1 (1:1)
Branka 1.FCS: 39. Havlík

Sestava 1.FCS v 1. poločase: Heča - Bartoš, Daníček, Srubek, Sinyavskiy - Petržela, Trávník, Havlík, Juroška - Vecheta, Cicilia

Sestava 1.FCS ve 2. poločase: Fryšták - Reinberk, Hofmann, Holásek, Kalabiška - Holzer, Kudela, Kim, Kohút - Mihálik, Kvasina

ZIMNÍ PŘÍPRAVA 1.FC SLOVÁCKO

3. a 4. ledna – zahájení zimní přípravy kondičními testy
12. až 20. ledna – herní soustředění v Turecku (2 zápasy)
26. až 3. února – herní soustředění v Turecku (3 zápasy)

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

14. ledna – Universitatea Craiova – 1.FC SLOVÁCKO 1:1
18. ledna – SK Rapid Vídeň – 1.FC SLOVÁCKO (15:00 hod. Belek - Turecko)
27. ledna – SC Austria Lustenau – 1.FC SLOVÁCKO (Belek - Turecko)
30. ledna – FC LNZ Cherkasy – 1.FC SLOVÁCKO (15:00 hod. Belek – Turecko)
2. února – FK Buducnost Podgorica – 1.FC SLOVÁCKO (Belek - Turecko)