Soustředění v Turecku se chýlí ke konci. "Co jsme od soustředění v Turecku očekávali, to se naplnilo," říká asistent Jan Palinek

priprava turecko 2024

Soustředění v Turecku se pro Slovácko chýlí ke konci a dle slov asistenta Jana Palinka naplnilo očekávání včetně dvou kvalitních soupeřů. Ve včerejším zápase Slovácko nakonec po dvou penaltách podlehlo vídeňskému Rapidu 1:2, i když ve druhém poločase vedlo po hlavičce Petra Reinberka.

„První poločas z naší strany moc povedený nebyl, vázla nám kombinace, nedařilo se nám kombinovat už v rozehrávce. Bylo tam příliš nepřesností, střed hřiště nám nefungoval podle představ a soupeř tam měl spoustu prostoru a dobrý přechod do útoku. Častokrát jsme jejich šance hasili až na poslední chvíli,“ hodnotí první poločas zápasu asistent Jan Palinek.

„Ve druhém poločase se to otočilo, soupeře jsme zatlačili, byli jsme lepším týmem, Rambo po hodině otevřel skóre, ale pak si zápas do rukou vzali bohužel rozhodčí, kdo to viděl, ten si o tom udělal obrázek sám,“ krčí rameny Palinek.

„Co se týče kondiční stránky, tak jsme splnili to, co jsme od toho utkání očekávali a to i přes vytrvalý déšť, se kterým jsme se, navzdory jeho intenzitě, vyrovnali a odehráli celkem slušný poločas,“ dodává ke čtvrtečnímu duelu Palinek.

Slovácko dnes mělo před sebou poslední den soustředění v Turecku a v sobotu se tým vrací zpět do Česka, kde v následujícím týdnu bude trénovat v domácích podmínkách.

„V pátek jsme měli dopoledne trénink, odpoledne dostali hráči volno a v sobotu ráno odlétáme domů. Celkově jsme tady měli vše potřebné ke kvalitní přípravě. K dispozici jsme měli přírodní trávu a musím říct, že místní hřiště byly ve vynikajícím stavu. To samé platí o zázemí na hotelu, kde byla kvalitní regenerace a posilovna. V neposlední řadě pak byli velmi kvalitní i soupeři. Takže co jsme od soustředění v Turecku očekávali, to se naplnilo,“ dodává Palinek.

ZIMNÍ PŘÍPRAVA 1.FC SLOVÁCKO

3. a 4. ledna – zahájení zimní přípravy kondičními testy
12. až 20. ledna – herní soustředění v Turecku (2 zápasy)
26. až 3. února – herní soustředění v Turecku (3 zápasy)

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

14. ledna – Universitatea Craiova – 1.FC SLOVÁCKO 1:1
18. ledna – SK Rapid Vídeň – 1.FC SLOVÁCKO 2:1

27. ledna – SC Austria Lustenau – 1.FC SLOVÁCKO (Belek - Turecko)
30. ledna – FC LNZ Cherkasy – 1.FC SLOVÁCKO (15:00 hod. Belek – Turecko)
2. února – FK Buducnost Podgorica – 1.FC SLOVÁCKO (Belek - Turecko)