Slovácko porazilo srbský klub FK Radnički Niš 1:0. Trefil se Marko Kvasina

tureckooooooo

Slovácko v prvním přípravném zápase na závěrečném herním soustředění v Turecku porazilo srbský klub FK Radnički Niš 1:0. O výhře Slovácka rozhodl ve druhém poločase Marko Kvasina, který zužitkoval přihrávku od Ondřeje Mihálika.

Slovácko v zápase určovalo tempo hry, drželo míč a bylo aktivnějším týmem. V prvním poločase se mohl mezi střelce zapsat Marek Havlík, který dostal přihrávku do zajímavého prostoru, ale gólman jeho střelu zneškodnil. Na druhé straně na konci poločasu přišla chyba ve středu hřiště a Niš nastřelila břevno.

I ve druhém poločase určovalo Slovácko tempo hry a bylo ještě nebezpečnější, ale šance Vechety a Hofmanna do sítě nemířily. Když už se po střele Havlíka prosadil dorážející Juroška, tak vylétl praporek pomezního rozhodčího kvůli ofsajdovému postavení. Slovácko se však přeci jen dočkalo a v závěru zápasů se po centru Ondřeje Mihálika prosadil střelou z voleje Marko Kvasina. Slovácko tak v prvním zápase na soustředění v Turecku porazilo srbský klub FK Radnički Niš 1:0. 

V úterý nastoupí svěřenci Martina Svědíka proti ukrajinskému týmu FC LNZ Cherkasy (10. tým ukrajinské Premier League) a v pátek 2. února čeká Slovácko generálka proti černohorskému klubu FK Buducnost Podgorica (vedoucí tým černohorské ligy).

FK Radnički Niš - 1.FC SLOVÁCKO 0:1 (0:0)
Branka: 88. Kvasina

Sestava 1.FC SLOVÁCKO: Fryšták - Blahút, Daníček (62. Kadlec), Hofmann (62. Srubek), Kalabiška (62. Sinyavskiy) - Petržela (62. Reinberk), Havlík (73. Kvasina), Trávník (73. Kudela), Kohút (62. Kim), Juroška (62. Mihálik) - Cicilia (62. Vecheta)