Hodnocení přípravného utkání s Radnički Niš pohledem asistenta Tomáše Palinka

tureckooooooooooooooo

Slovácko dolaďuje formu před startem jarní části ligy v tureckém Beleku, kde tým přivítalo větrné, ale slunečné počasí s teplotou kolem 15 stupňů. V prvním zápase druhého tureckého soustředění Slovácko zdolalo srbský FK Radnički Niš 1:0.

„První poločas se odehrával převážně ve středním pásmu, kde to bylo hodně o soubojích a sbírání druhých míčů. Byli jsme lepší na míči, ale ve finální fázi jsme nebyli přesní a hrozili jsme maximálně ze střel zpoza vápna. Srbové pak trefili břevno z 20 metrů po naší ztrátě ve středu hřiště,” vrací se k celkově třetímu zápasu přípravy asistent Tomáš Palinek.

„V druhé půli jsme byli výrazně lepším týmem, zvýšili jsme tlak a vytvořili si velké šance z křídelních prostorů. Odtud jsme také měli spoustu centrů nebo standardních situací, které soupeř odvrátil i díky výškové převaze,” pokračuje Palinek.

Slovácko se v zápase branky přeci jen dočkalo, když přihrávku Ondřeje Mihálika přetavil v první branku v dresu Slovácka Marko Kvasina.

„V úplném závěru utkání jsme dokázali vstřelit vítěznou branku po centru a následném závaru uvnitř pokutového území, kde se dobře zorientoval Marko Kvasina a rozhodl o našem vítězství,” dodává Tomáš Palinek.

Další dva přípravné zápasy jsou v plánu v nadcházejícím týdnu. V úterý nastoupí svěřenci Martina Svědíka proti ukrajinskému týmu FC LNZ Cherkasy (10. tým ukrajinské Premier League) a v pátek 2. února čeká Slovácko generálka proti černohorskému klubu FK Buducnost Podgorica (vedoucí tým černohorské ligy).

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

14. ledna – Universitatea Craiova – 1.FC SLOVÁCKO 1:1
Branka: Havlík

18. ledna – SK Rapid Vídeň – 1.FC SLOVÁCKO 2:1
Branka: Reinberk

SO 27. ledna – FK Radnički Niš – 1.FC SLOVÁCKO 0:1
Branka: Kvasina

ÚT 30. ledna – FC LNZ Cherkasy – 1.FC SLOVÁCKO (Belek – Turecko - 14:00 hod.)
PÁ 2. února – FK Buducnost Podgorica – 1.FC SLOVÁCKO (Belek - Turecko - čas bude upřesněn)

START JARNÍ ČÁSTI LIGY

SO 10. února - 1.FC SLOVÁCKO - FK Pardubice (MFS Uherské Hradiště - 15:00 hod.)
NE 18. února - FC Zlín - 1.FC SLOVÁCKO (Zlín - 15:00 hod.)
NE 25. února - 1.FC SLOVÁCKO - AC Sparta Praha (MFS Uherské Hradiště - 18:00 hod.)