Slovácko otočilo nepříznivý stav a zvítězilo nad FC LNZ Cherkasy 2:1

cherkasy2-1

Slovácko ve druhém přípravném zápase na herním soustředění v Turecku porazilo Ukrajinský tým FC LNZ Cherkasy 2:1. Za Slovácko se trefil Seung-Bin Kim a Filip Vecheta.

I když Slovácko vstoupilo do utkání aktivně, tak to byli hráči Cherkasy, kteří se ve 13. minutě radovali z vedoucí branky, když se po rohovém kopu prosadil Arad Bar.

Ve 21. minutě se Slovácko dočkalo vyrovnání, když Kim Seung-Bin napadal jednoho z obránců ukrajinského týmu, ten udělal chybu a Kim tak měl cestu k brance volnou a kolem nohou gólmana poslal míč do sítě.

Ve 25. minutě mohlo být ještě veseleji, když se po centru Reinberka dostal do zakončení Sinyavskiy, který si ještě míč zasekl před obráncem, ale neprostřelil brankáře, který míč vyrazil na rohový kop.

Ve 28. minutě byl v pokutovém území stažen za dres Pavel Juroška a Slovácko mělo výhodu pokutového Kopu. Míč si vzal Michal Kadlec, ale gólman jeho střelu vystihl, a tak se tentokrát skóre neměnilo.

Slovácko se přeci jen do poločasové přestávky dočkalo vedení. Michal Kohút si vyměnil míč s Kimem a následně vyslal míč na Vechetu, jehož střelu sice gólman vyrazil, ale jen na hlavu Reinbarka, který namazal volnému Vechetovi, který se tentokrát nemýlil.

První větší vzrušení ve druhém poločase bylo před brankou Milana Heči, když v 54. minutě zamířil centr do pokutového území a následná střela z malého vápna šla naštěstí pouze do brankové konstrukce.

Ve druhém poločase bylo k vidění několik zakončení, ale střely Vechety, Havlíka a ani Cicilia nemířily přesně, a nebo byly zablokovány některým z obránců. Naopak na druhé straně bylo k vidění několik brejků, které však postrádali přesnost ve finální fázi.

V závěrečné desetiminutovce nejprve pálil nepříjemně Marek Havlík a chvíli na to neprostřelil gólmana Cherkasy ani Blahút, kterého do zakončení vyslal svým centrem Sinyavskiy. Když se pak reflexivním zákrokem blýskl na druhé straně střídající Urban, tak bylo jasné, že Slovácko ve svém druhém přípravném zápase zvítězí 2:1.

FC LNZ Cherkasy – 1.FC SLOVÁCKO 1:2 (1:2)
Branky: Kim, Vecheta.

Sestava 1.FCS: Heča (60. Urban) – Sinyavskiy, Kadlec (46. Hofmann) , Srubek (60. kalabiška), Reinberk (60. Blahút), Kudela (60. Trávník), Kohút (60. Havlík), Juroška (46. Daníček), Kim (60. Kvasina), Mihálik (83. Bartoš), Vecheta (60. Cicilia)