Jan Baránek: Bylo to utkání dvou různých poločasů. Závěr jsme si pohlídali a zaslouženě vyhráli

bary2

Slovácko zvládlo i druhé utkání na svém herním soustředění v Turecku. Po výhře nad Radničky Niš modrobílí porazili i ukrajinský tým LNZ Cherkasy. O výhru 2:1 se svými brankami zasloužil Seung-Bin Kim a Filip Vecheta.

„Utkání s Cherkasy bych rozdělil na dva různé poločasy. Ten první jsme zvládli velmi dobře, až na úvodních patnáct minut, kdy jsme se hledali a soupeře zbytečnými ztrátami pouštěli do akcí. Zbytek poločasu jsme hráli velmi dobře, ať již na balónu, nebo po ziscích míče, měli jsme i dobrý presink čímž jsme soupeře dostávali pod tlak. Škoda neproměněné penalty, je to již druhá v přípravě, tak snad jsme si to vybrali a v sezóně se nám to nebude opakovat,“ Vrací se k první půli asistent Jan Baránek.

„Ve druhém poločase jsme hráli v trošku jiném rozestavení, moc se nám nedařilo co jsme chtěli, soupeř se dlouhými míči dostával za naši obranu, byl nepříjemný a měli tam několik náznaků šancí. My jsme na druhou stranu mohli přidat třetí branku, když v pokutovém území měl zajímavou střeleckou pozici Rigino Cicilia, ale jeho pokus byl zblokován. Nepříjemnou střelu tam měl i Marek Havlík, jehož střelu však gólman vyrazil. Závěr jsme si pohlídali a zaslouženě jsme vyhráli,“ dodává Baránek.

Slovácko v Turecku odehraje i generálku, když v pátek od 13:00 hod. nastoupí proti černohorské Podgorici. Příští týden pak odstartuje jarní část ligové soutěže, ve které Slovácko přivítá Pardubice.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

14. ledna – Universitatea Craiova – 1.FC SLOVÁCKO 1:1
Branka: Havlík

18. ledna – SK Rapid Vídeň – 1.FC SLOVÁCKO 2:1
Branka: Reinberk

27. ledna – FK Radnički Niš – 1.FC SLOVÁCKO 0:1
Branka: Kvasina

30. ledna – FC LNZ Cherkasy – 1.FC SLOVÁCKO 1:2
Branky: Kim, Vecheta

PÁ 2. února – FK Buducnost Podgorica – 1.FC SLOVÁCKO (Belek - Turecko - 13:00 hod.)

START JARNÍ ČÁSTI LIGY

SO 10. února - 1.FC SLOVÁCKO - FK Pardubice (MFS Uherské Hradiště - 15:00 hod.)
NE 18. února - FC Zlín - 1.FC SLOVÁCKO (Zlín - 15:00 hod.)
NE 25. února - 1.FC SLOVÁCKO - AC Sparta Praha (MFS Uherské Hradiště - 18:00 hod.)