Slovácko v generálce před startem ligy porazilo Podgoricu 2:1

podgorica21

Slovácko v generálce před startem jarní části ligy odehrálo utkání s vedoucím týmem černohorské ligy FK Buducnost Podgorica. Slovácko i ve třetím zápase na herním soustředění v Turecku zvítězilo, tentokrát 2:1. O branky se postaral Ondřej Mihálik a Marek Havlík.

Slovácko mělo v zápase herní převahu a drželo míč více na kopačkách, ale v prvním poločase branka nepadla, když útočná snaha Slovácka končila před pokutovým územím soupeře. Slovácko sice bylo častěji na polovině černohorského týmu, ale gólmani byli víceméně bez práce.

Ve druhém poločase Slovácko pokračovalo v držení míče a přišly i šance. Marek Havlík po standardní situaci nejprve zazvonil na brankovou konstrukci Podgorice a velkou šanci měl Rigino Cicilia, kterého našel centr Jana Kalabišky, ale zakončení z malého vápna skončilo nad brankou.

Slovácko se v 69. minutě přeci jen dočkalo vedoucí branky, když střelu Michala Trávníka ještě gólman Podgorice dokázal vyrazit, ale na zakončení Ondřeje Mihálika již byl krátký. Druhou branku přidalo Slovácko v 85. minutě, když byl ve vápně faulován střídající Filip Vecheta a kromě druhé žluté karty a vyloučení (střídání) stopera Podgorice, přišel pokutový kop, který proměnil Marek Havlík a Slovácko vedlo 2:0.

Podgorici se přeci jen podařilo snížit, když se do vápna dostal Petar Grbič, který se prosadil střelou na zadní tyč. Slovácko mohlo v samotném závěru ještě přidat třetí branku, ale únik Michala Trávníka gólman Podgorice nakonec vychytal.

FK Buducnost Podgorica – 1.FC SLOVÁCKO 1:2
Branky 1.FCS: 69. Mihálik, 85. Havlík (pen.)

Sestava 1.FCS: Heča – Blahút (46. Kalabiška), Daníček (46. Hofmann), Kadlec (70. Srubek), Reinberk (81. Kudela), Trávník, Havlík (86. Kvasina), Juroška (60. Sinyavskiy), Kim (46. Kohút), Petržela (60. Mihálik), Cicilia (60. Vecheta)