Tomáš Palinek: Podali jsme zodpovědný a pracovitý výkon. Věřím, že na ligové zápasy budeme dobře naladění

palinek

Slovácko dnešním zápasem s Podgoricou ukončilo druhé herní soustředění v Turecku. Díky trefám Ondřeje Mihálika a Marka Havlíka Slovácko zdolalo vedoucí tým černohorské ligy 2:1.

„Do zapasu jsme chtěli jít z dobře organizované defenzívy. To se nám povedlo, kdy v prvním poločase jsme soupeře do ničeho nepustili. Byli jsme aktivnější a lepší na míči. Nicméně Podgorica každý nadějný brejk nebo akci přerušila faulem, a také proto jsme si nevytvořili větší šanci. Ve druhé polovině jsme byli nebezpečnější a dokázali jsme několikrát zachytávat míče dobrým presinkem. Z toho pramenily situace ať už ze stran, nebo přímo střelou. Konkrétně třeba zakončení Michala Trávníka, který po jednom zisku vystřelil na hranici vápna a Ondřej Mihálik dokázal skórovat z dorážky. Další situace, kdy jsme odvrátili dlouhým míčem na Vechetu, ten si dobře míč pokryl zády k bráně, dostal se před soupeře a byl faulovan. Pramenil z toho pokutový kop a druhá žlutá karta pro obránce. Po domluvě obou týmů dohrávala však Podgorica v jedenácti lidech a ke konci zápasu byla nebezpeční, zvýšila tlak a z toho pramenil i gól, který padl po kombinaci a ze strany velkého vápna, kdy kapitán Podgorice obstřelil Milana Heču. V zápase jsme podali zodpovědný a pracovitý výkon, za výhru jsme rádi, jen jsme to měli dohrát s čistým kontem,“ hodnotil utkání asistent Tomáš Palinek.

Slovácko odehrálo v přípravě celkem pět přípravnách zápasů. Třikrát zvítězilo, jedenkrát remizovalo a podlehlo pouze v kontroverzním zápase s vídeňským Rapidem. Všechny zápasy se odehrály na v Turecku, kde bylo Slovácko na soustředění hned dvakrát.

„Největší výhodou byla samozřejmě přírodní tráva, přeci jen je zde o patnáct stupňů víc a na povrchu je to samozřejmě poznat. Na prvním soustředění jsme měli více prostoru co se týče tréninkových ploch, teď zde bylo více mužstev, takže jsme se museli střídat, ale s případnou přípravou v domácích podmínkách by to bylo něco nesrovnatelného,“ pokračuje Palinek.

„Co se týče přípravných zápasů, tak je dobře, že jsme měli soupeře z různých lig, poznali jsme způsoby hry jakým hrají Ukrajinci, Černohorci, Srbové a třeba rumunská Craiova s námi hrála generálku, takže konfrontace hodnotíme určitě pozitivně. Celkově je příprava náročná, ale není to nic, co by tým nezvládl. Hráče je třeba pochválit, protože poctivě makají. Věřím, že na ligové zápasy budeme dobře naladění,“ dodává Palinek.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

14. ledna – Universitatea Craiova – 1.FC SLOVÁCKO 1:1
Branka: Havlík

18. ledna – SK Rapid Vídeň – 1.FC SLOVÁCKO 2:1
Branka: Reinberk

27. ledna – FK Radnički Niš – 1.FC SLOVÁCKO 0:1
Branka: Kvasina

30. ledna – FC LNZ Cherkasy – 1.FC SLOVÁCKO 1:2
Branky: Kim, Vecheta

2. února – FK Buducnost Podgorica – 1.FC SLOVÁCKO 1:2
Branky: Mihálik, Havlík (pen.)

START JARNÍ ČÁSTI LIGY

SO 10. února - 1.FC SLOVÁCKO - FK Pardubice (MFS Uherské Hradiště - 15:00 hod.)
NE 18. února - FC Zlín - 1.FC SLOVÁCKO (Zlín - 15:00 hod.)
NE 25. února - 1.FC SLOVÁCKO - AC Sparta Praha (MFS Uherské Hradiště - 18:00 hod.)