Preview před sobotním zápasem Slovácka v Karviné

karvina-preview

V sobotu se na Městském fotbalovém stadionu v Karviné odehraje utkání 23. ligového kola, mezi domácí Karvinou a Slováckem. 

Výkop utkání:  sobota 02/03/2024, 15:00 | Městský fotbalový stadion v Karviné

Nominace rozhodčích: M. Radina - Z. Dobrovolný, M. Pfeifer (M. Bělák) | VAR: D. Černý | AVAR: M. Podaný

Porovnání statistik obou týmů v aktuální sezóně:

K SOUPEŘI:

Karviná se po remíze v posledním zápase a výhře Českých Budějovic nad olomouckou Sigmou propadla s 16ti body na poslední místo ligové tabulky. V podzimním zápase Slovácko Karvinou před domácím publikem porazilo 2:0 díky trefám Valenty a Holzera. 5. Slovácko prohrálo pouze jediné ze 14 vzájemných ligových utkání a ve čtyřech případech si body s Karvinou rozdělilo. Slovácko prohrálo pouze jedno ze šesti vystoupení na karvinském stadionu s bilancí 3-2-1. Mezi nejproduktivnější hráče Karviné patří Lukáš Budínský (3+4), Adeleke Akinyemi (4+0), Amar Memić (2+4), Rajmund Mikuš (3+0). V dresu Slovácka nemůže kvůli žlutým  kartám nastoupit Cicilia, Juroška a chybět bude i Daníček. V domácím dresu pak kvůli karetním trestům nemůže nastoupit Boháč a Čavoš.

VZÁJEMNÁ BILANCE:

Celková bilance: 14 zápasů 9 - 4 - 1, 22 : 6
Domácí statistika: 8 zápasů  6 - 2 - 0, 14 : 2
Venkovní statistika: 6 zápasy 3 - 2 - 1, 8 : 4

Nejčastější výsledky: 2:0 (7x), 0:0 (2x), 3:1, 1:0, 2:1, 2:2 a 1:1 (1x) 
Nejvíc branek za Slovácko: 5 - Daníček, 2 - Havlík, Hofmann, Kalabiška a Sadílek
Nejvíc branek za Karvinou: 1 - Jovanovič, Ba Loua, Papadopulos, Sinyavskiy, Túlio a Wágner
Největší návštěva na Slovácku: 4.516 - 23. září 2023 (Slovácko - Karviná 2:0, 1. liga)
Největší návštěva v Karviné: 3.899 - 8. dubna 2018 (Karviná - Slovácko 0:0, 1. liga)

PŘEDZÁPASOVÉ ROZHOVORY:

„Bude to vyrovnané utkání, viděli jsme jejich zápasy se Slavií se Spartou, kdy doma úvod určitě nedají zadarmo nikomu. Bude to o disciplíně, nasazení, intenzitě hry a hlavně nepodlehnout tomu, že to bude nějaká nakopávaná. My po těch třech zápasech musíme zabrat. Celý týden jsme se na to připravovali, jak po psychické, tak i taktické stránce. Věřím, že to zvládneme,“ říká v předzápasovém rozhovoru asistent Jan Baránek.

„Každá porážka nám vadí, už to musíme změnit. Doma jsme dvakrát prohráli a nezvládli jsme ani derby ve Zlíně. Každý zápas je těžký, každý soupeř se dobře připravuje, takže určitě to nebude lehké utkání. Pojedeme v roli favorita a už to musíme zvládnout. Když našim výkonem navážeme na domácí zápas se Spartou a přidáme proměňování šancí, tak si myslím, že se nemáme čeho bát. Věřím, že utkání zvládneme,“ pokračuje Michal Kohút.