Michal Kadlec k operaci achilovky: Už to bylo neúnosné. Věřím, že mi operace pomůže a budu týmu co nejdříve pomáhat na hřišti

kadlec010324

Ve středu Michal Kadlec absolvoval chirurgický zákrok achilovky, která ho trápila již delší dobu a nyní to vygradovalo až operativním zákrokem.

„Trápilo mě to již delší dobu, dva roky dozadu už jsem to cítil, ale ještě se s tím dalo hrát. Poprvé, kdy to bylo neúnosné, bylo minulý rok v srpnu, kdy jsem byl na prvním opichu achilovky, to mě pomohlo a dva měsíce jsem byl bez bolesti, ale v listopadu to již začalo znovu a v prosinci to gradovalo v zápase s Boleslaví, po kterém jsem šel na další opich. Myslel jsem, že se to srovná, ale při prvních dvou trénincích jsme cítil, že to nepomohlo, takže jsem zpomalil a přípravu jsem trénoval, netrénoval a už jsem se rozhodoval, jestli půjdu na operaci. Po konzultaci s doktory jsme se rozhodli, že zkusíme dalšími opichy, ale to nepomáhalo a druhý poločas s Pardubicemi to gradovalo. Po zápase jsem nemohl dva tři dny chodit a nakonec jsme se rozhodli pro operaci a doufejme, že to pomůže,“ přibližuje Michal Kadlec, který věří, že operace mu pomůže a co nejdříve se vrátí do tréninkového procesu.

„Noha nijak nebolí, prášky na bolest jsem si vzal jen dvakrát po operaci. Doufejme, že se to bude dobře hojit. Momentální stav je takový, že mě nic nebolí, chodím o berlích, malinko na to našlapuji, trošku to můžu rozhýbávat, ale nic velkého to zatím není,“ dodává Kadlec.