VIDEO: Jan Palinek a Tomáš Břečka před sobotním zápasem s Jabloncem

brecka-2

Slovácko v sobotu 9. března od 15:00 hod. přivítá ve 24. ligovém kole, na Městském fotbalovém stadionu v Uherském Hradišti, tým z Jablonce. Momentálně jedenáctý tým soutěže měl před sezonou mnohem větší ambice a jak varuje asistent trenéra Jan Palinek - „Jejich postavení v tabulce neodpovídá jejich kvalitě.“

„Jablonec má velice kvalitní kádr, ukázali to v prvním jarním kole na Slávii, kde sahali po bodu a sehráli tam velice dobré utkání. Mají plno kvalitních hráčů, Chramosta vepředu je velice nepříjemný, rychlý a gólový. To stejné Martinec, který se přesunul ze stopera výš a dobře tam Chramostovi asistuje a i Venca Drchal když už hrával za Bohemku, tak nás tady větral, takže na všechny ofenzivní hráče si musíme dát v sobotu pozor,“ varuje asistent Jan Palinek v předzápasovém rozhovoru pro klubovou TV.

V zápase v Karviné nastoupil po dlouhé zdravotní pauze obránce Tomáš Břečka, který šel na hrací plochu v závěru utkání, ale místo do obrany zamířil na pozici defenzivního záložníka.

„Bylo to taktické střídání na konci zápasu, zároveň to bylo povzbuzení od trenéra, po té dlouhé době jít na závěr utkání, alespoň na pět minut. Potěšilo mě, že po zápase za mou všichni kluci přišli a měli upřímnou radost, že jsem skoro po roce nastoupil. Já doufám, že toto období je již zamnou. Byl jsem mimo deset měsíců,  vystřídal jsem čtyři doktory a pomohl mi až pan Neoral z Neo Sport Clinic. Měl jsem prasklinku v achilovce a vyústilo to až v operaci,“ přibližuje Břečka, který v dresu Jablonce v minulosti působil.

„Není to pro mě úplně běžné ligové utkání, je to umocněno tím, že jsem tam hrál, ale už je to nějaká doba, většinou ten první zápas po přestupu, kdy se hraje proti týmu kde jsem působil, tak je jinačí, ale teď je to již nějakou dobu, takže to není tak, že bych měl na ně nějakou speciální motivaci. Jablonci přeju, ale teď o víkendu by mohli zvolnit,“ pokračuje s úsměvem Břečka. Celý rozhovor s Janem Palinkem a Tomášem Břečkou si můžete pustit v následujícím videu.