Juniorka v prvním přípravném zápase nastřílela pět gólů v Olomouci

mice-lfa

SK Sigma Olomouc "B" - 1.FC Slovácko "B" 2:5 (2:2)

Góly 1.FCS: 18. Pernica, 40. Kratochvíla, 57. Koryčan, 77. Bartoš Vojtěch, 80. Koryčan.

Sestava 1.FCS: Velich (45. Urban) - Bartoš V., Kočí, Merdovič, Pak (60. Bartoš A.) - Kudela (60. Polák), Levin (60. Mandinec), Yohanna (60. Růžička), Pernica (45. Stropsa) - Šlechta (45. Koryčan), Kratochvíla (60. Kozel).

Svěřenci trenérů Němčického a Šuškavčeviče odstartovali sérii přátelských utkání na horké půdě druholigové Sigmy Olomouc. Z podzimního kádru chyběli Vincour, Polášek, Aldin (zkouška v druholigových klubech) a Juroška (příprava s A-týmem). 

Úvod utkání patřil domácí Sigmě, ale se střelou Slaměny si brankář Velich poradil. Udeřilo naopak na druhé straně, kdy se po rohovém kopu prosadil Libor Pernica - 0:1. 

Za pět minut však bylo srovnáno, kdy také po rohu vstřelil gól domácí Bednár - 1:1. V první půli nebyla nouze o gólové okamžiky a tak ve 31.minutě poslal domácí do vedení Grečmal - 2:1. 

Do kabin se však odcházelo za vyrovnaného stavu. Hostující hráči se po rychlé kombinaci dostali za obranu Sigmy a David Kratochvíla srovnal - 2:2.

V úvodu druhé půle junioři Slovácka nejprve jednu tutovku neproměnili, ale v 57.minutě již byl Tadeáš Koryčan úspěšný a poslal Slovácko do vedení - 2:3. 

Sigma se poté vrhla do útoku a snažila se o vyrovnání. V těchto chvílích podržel hosty gólman Urban, který chytil několik slibných příležitostí domácích. 

V 77.minutě přiblížil Slovácko blízko k výhře Vojta Bartoš, který zvýšil na 4:2. O tři minuty později pak definitivně rozhodl Tadeáš Koryčan, který svým druhým gólem stanovil konečné skóre - 2:5.