Ženy v pondělí zahájily přípravu. Čeká je osm přípravných utkání

IMG_8094

V pondělí odstartoval přípravné období i ženský tým Slovácka, jehož hráčky nečeká až tak fyzicky náročný dril, jak tomu bývá u mužských týmů. Fotbalistky plnily v předchozích dnech individuální plán, takže se mohl trenér Petr Vlachovský na úvodním tréninku věnovat především nácviku nového rozestavení.

„Přípravu jsme zahájili 9. ledna a již tento víkend nás čeká vedoucí tým polské ligy, jímž je GKS Katowice. Jsem zvyklý, že přípravné období je podobné, jako období hlavní. V tréninkovém procesu se náplň výrazně neliší, chceme zejména zlepšovat naše mladé hráčky, které mají velký potenciál a možnost trénovat i v dopoledních hodinách. V přípravě si chceme zkusit i jiná rozestavení, aby byla naše hra v budoucnu kreativnější. Do týmu byla přeřazena Michaela Ferencová z juniorky, v kádru možná dojde ještě k nějakým dalším pohybům, ale v této chvíli je to jediná potvrzená změna,“ prozradil k úvodu přípravy kouč Petr Vlachovský.

Návratu do kolektivu už se nemohla dočkat jedna z komet podzimní části Alena Pěčková: „Na začátek přípravy jsem se těšila moc, přece jen pauza bez fotbalu byla dlouhá a po holkách se mi už stýskalo. Přivítání tedy bylo intenzivní a hlasité, hlavně s Markétkou Klímovou, Terínou Ohlídalovou, Janičkou Žufánkovou a Deniskou Jonášovou. První trénink byl hodně v pozitivní náladě a zároveň byl takový rozjezdový, i přesto že už jsme měly za sebou individuální program předtím, takže ideální začátek. Čeká nás několik těžkých utkání, takže doufám, že se nám podaří kvalitně připravit na sezónu.“

Slovácko před startem jarní části odehraje osm přípravných duelů se silnými soupeřkami. Téměř dvouměsíční série utkání odstartuje už tuto sobotu, kdy budeme hostit GKS Katowice, poté přijede Spartak Trnava a Spartak Myjava. Pokračovat budeme třemi zápasy na hřištích soupeřů, konkrétně v maďarském Györu, rakouském St. Pöltenu a polském Sosnowci. V závěrečných dvou zápasech přijdou na řadu už jen rakouské soupeřky, když přijede USV Neulengbach a k jižním sousedům zajíždíme ke střetnutí se Sturmem Graz.