I Myjava odjíždí ze Slovácka s porážkou

IMG_8985-2

Fotbalistky Slovácka zatím ve třech zápasech přípravy neprohrály. V pondělním utkání v Kunovicích dokázaly porazit Spartak Myjava 4:1, když se o branky postaraly Terezie Ohlídalová, Jana Žufánková, Aneta Polášková a v poslední minutě se trefila i Monika Hlaváčová.

Průběh zápasu

Do úvodu utkání vstoupily aktivněji hostující hráčky a po třicet minut činily svým důrazem fotbalistkám Slovácka docela problémy, což se zlomilo první brankou utkání, kterou vstřelila Terezie Ohlídalová hlavou po rohovém kopu. Poté domácí tým až do poločasu dominoval a dával branky. Druhý zápis do střeleckých listin v podstatě vytvořila Klára Bláhová, když navedla míč do vápna hostí, ale tvrdou dělovkou zasáhla pouze tyč, od níž se míč odrazil k dobíhající Janě Žufánkové, která neměla problém dopravit jej do sítě. Svůj přehled ve hře dokázala využít Aneta Polášková, když dobře načetla situaci, všimla si, že brankářka Myjavy je více vystoupená z brány a hlavičkou ji přehodila.

Do druhé půle opět vstoupily převahou myjavské hráčky, které dokonce dokázaly snížit střelou z kopaček Kataríny Vredíkové, ale v poslední minutě utkání vrátila skóre na rozdíl tří branek krásnou střelou Monika Hlaváčová.

Příští utkání odehraje Slovácko v sobotu 28. 1. 2023 od 16 hodin, kdy nás čeká duel v maďarském Györu.

Hodnocení utkání


Trenér Petr Vlachovský: „Z utkání mám smíšené pocity, sice jsme zvítězili, ale ve hře jsme měli poměrně hodně hluchých pasáží, zejména v druhém poločase, kdy jsme až příliš drželi míč a nehráli dostatečně rychle. Proto měly soupeřky místy územní převahu. Na druhou stranu se nám více otvírali šance pro brejkové situace, kterým chybělo kvalitnější finální řešení.“

1.FC Slovácko – Spartak Myjava 4:1


Přípravné utkání

Branky: 34‘ Ohlídalová, 43‘ Žufánková, 45‘ Polášková Aneta, 90‘ Hlaváčová – 61‘ Vredíková
Základní sestava Slovácka: Růžičková – Pěčková, Janků, Ohlídalová, Trčková, Bláhová, Bayerová, Ferencová, Jonášová, Polášková A., Žufánková