V prvním kole nadstavby prohrály hráčky Slovácka se Slavií

DSC_5596
Slavia Praha Slavia Praha
3 : 0
Slovácko Slovácko

Progress of the match

Fotbalistky Slovácka nezachytily v prvním kole nadstavby úvod utkání s pražskou Slavií a v Horních Měcholupech nakonec prohrály 0:3. První start v nejvyšší ženské soutěži si v tomto utkání připsaly juniorky Markéta Jančářová, Zuzana Obadalová a Monika Hlaváčová. 

Průběh utkání

V úvodu utkání byly lepší hráčky Slavie, čehož využily hned ve třetí minutě, kdy centrovala Šlajsová, odražený míč se dostal ke kopačkám Khýrové, která chtěla zřejmě poslat míč zpět před branku, ale centr jí nesedl a skončil za zády Barbory Růžičkové. – 1:0

Následujících několik minut kontrolovaly míč hráčky Slovácka, ale z klidu je vyvedl rychlý brejk domácích, který zakončovala Američanka Stackpole do tyče a hlavička Necidové po centru Wafuly skončila mimo branku. V patnácté minutě přišla druhá branka sešívaných, když výborný centr Divišové na dvakrát zakončila nehlídaná Šurnovská. – 2:0

Přibližně po pětadvaceti minutách se fotbalistky v modrém srovnaly s hrou domácích hráček, což nabídlo i první nebezpečnější situaci, když Lucie Jelínková posílala dlouhý míč do šestnáctky, ten odvrátily Slávistky pouze k Denise Jonášové, ta poslala z první do křídla na Natálii Valáškovou, jejíž centr však skončil na horní síti branky Olivie Lukášové.

Po pár minutách se dostala na druhé straně hřiště do šance Szewieczková, její střelu zblokovala Nela Krejčířová a z následného rohu zakončovala Wafula, která však místo míče trefila podrážkou brankářku Barboru Růžičkovou.

Před vápnem Slavie potáhla míč Alena Pěčková, poslala jej přihrávkou na Markétu Jančářovou, kterou dokázaly domácí fotbalistky zastavit pouze za cenu faulu. Přímý kop, přibližně metr před pokutovým územím, si vzala na starost Michaela Ferencová, ale zamířila přes pětičlennou zeď těsně nad branku.

Po půl hodině hry se hnala za míčem v šestnáctce Slavie Aneta Polášková, ale Divišová u něj byla o malinko dřív a uklidila jej do bezpečí. O tři minuty později poslala do vápna ostrý centr Alena Pěčková, míč se odrazil přímo ke kopačkám Nely Krejčířové, která však střelou trefila pouze jednu z bránících hráček.

Po změně stran měla první šanci domácí Slavia, když Divišová potáhla míč po pravé straně, poslala jej za obranou Slovácka na Stackpole, u balónu však byla dříve brankářka Barbora Růžičková, kterou následně Američanka ve službách Slavie, zasáhla kopačkami do rukou, za což viděla žlutou kartu.

Po většinu druhého poločasu se odehrávala hra mezi šestnáctkami, Slavia zahrozila až v poslední desetiminutovce, kdy se dvakrát dostala do šance Kožárová, jenže zakončovala nepřesně. Konečnou podobu výsledku dala v poslední minutě Veselá, která nechytatelnou dělovkou prostřelila Barboru Růžičkovou. – 3:0

I přes prohru na hřišti favorita může mít realizační tým a především trenéři mládežnických kategorií radost z toho, že v zápase zaznamenaly první ligový start tři juniorky. Markéta Jančářová odehrála celé utkání, Monika Hlaváčová vystřídala v 64. minutě Anetu Poláškovou a obránkyně Zuzana Obadalová nahradila v 78. minutě Natálii Valáškovou. 

Hodnocení utkání

Trenér Petr Vlachovský: „Do utkání jsme vstoupili hodně vlažně a hned jsme prohrávali 0:1. Prvních pětadvacet minut bylo z naší strany vážně špatných. Pak jsme konečně začali mít nějakou mezihru, ale bez zakončení. Stejné to bylo i v druhé půli, kdy jsme s míčem kombinovali jen na vlastní polovině a k zakončení se za celý zápas nedostali.“

SK Slavia Praha – 1.FC Slovácko 3:0 (2:0)

Branky: 3‘ Khýrová Michaela, 15‘ Šurnovská Martina, 88‘ Veselá Denisa
Sestava Slovácka: Růžičková (K) – Pěčková, Jelínková, Bláhová, Valášková (78‘ Obadalová), Krejčířová, Ferencová, Jonášová, Jančářová, Polášková (64‘ Hlaváčová), Žufánková

Ve druhém kole nadstavbové části zajíždíme v sobotu 22.4.2023 do Liberce, kde se odehraje důležité utkání v boji o třetí místo tabulky. 

Photogallery – SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko 3:0 / 1. liga žen 2022-23 / 1. kolo nadstavba / 15.4.2023