Ženy porazily Liberec a poskočily na třetí příčku

IMG_2639_DxO_1920

Fotbalistky Slovácka porazily Slovan Liberec a kolo před koncem soutěže se posunuly na třetí příčku tabulky, zajišťující účast v kvalifikaci Ligy mistryň. Vítězství vystřelila svojí brankou útočnice Aneta Polášková a velký podíl na něm měla i brankářka Barbora Růžičková, která předvedla několik dobrých zákroků, navíc ještě lapila pokutový kop.

Hned po startu utkání se dostala po centru z levé strany do zakončení Jana Žufánková, kterou vyvedla z koncentrace obránkyně hostí, proto nemířila přesně. O minutu později poslala Lucie Jelínková míč k Michaele Ferencové, ta jej poslala uličkou za obranu Liberce. Za balónem se vydala Aneta Polášková, která byla v souboji důraznější než obránkyně Šušulová, vystřelila do protipohybu brankářky Pižlové a šla se radovat se spoluhráčkami. – 1:0

Slovácko pokračovalo v aktivní hře, když se do další šance dostala Karolína Bayerová, ale jejímu pokusu chyběla razance a po centru Denisy Jonášové netrefila míč Lucie Jelínková. Následně zahrozil Liberec, kdy po centru Křivské na Černou musela do skluzu Markéta Klímová, aby odvrátila na roh. Rohový kop na malém vápně prodlužovala na zadní tyč Šušulová, ale zakončení Šubrtové zkrotila Barbora Růžičková.

V úvodu druhé půle selhala v zakončení Bužková, kterou vychytala brankářka Slovácka, na druhé straně hřiště zahrávala rohový kop Denisa Jonášová, její centr zkusila uklidit do sítě Lucka Jelínková, ale gólmanka Pižlová stála na svém místě.

Následně přišla čtyřiašedesátá minuta, kdy unikala Křivská na branku Slovácka. Hráčce Liberce se položila pod nohy Barbora Růžičková, evidentně vypíchla míč, Křivská zaválela tři sudy, na což jí rozhodčí Čampišová skočila a ukázala na penaltový puntík. Exekuce se ujala Šubrtová, jenže její střelu lapila perfektně chytající Barbora Růžičková.

Liberec začal hrát o všechno a domácí Slovácko chodilo do brejků. V tom první nedosáhla na míč ve skluzu Denisa Jonášová, do další se hrnula Jana Žufánková, která byla u míče později než brankářka Pižlová, jenže ta svým odkopem trefila útočnici Slovácka a musela chvíli trnout, jestli míč neskončí v brance. V další akci byl opět domácí tým to, když si Aneta Polášková výborně naběhla za obranu a přelobovala libereckou brankářku, ale míč se jí nepovedlo usměrnit přesně.

Hra se opět přenesla na druhou stranu hřiště, kde zavírala zadní tyč po rohovém kopu Šubrtová, kterou opět nenechala vyniknout rychlým přesunem a následným skvělým zákrokem Barbora Růžičková.

V posledním kole zajíždí Slovácko na půdu pražské Sparty, Liberec nastoupí doma proti Slavii Praha.

Hodnocení utkání

Trenér Petr Vlachovský: „Diváci na tribunách se určitě nenudili, z hlediska napětí a emocí to utkání mělo vše, hrálo se do poslední minuty, byla k vidění snaha obou týmů strhnout vítězství na svou stranu. K atmosféře přispělo jednoznačně dějiště utkání, hrát na hlavním stadionu je skvělý zážitek. V zápase nám chybělo odskočení na vedení 2:0, Liberec se po změně stran zlepšil a začal si také vytvářet šance, při nich nás podržela Bára Růžičková.“

1.FC Slovácko – FC Slovan Liberec 1:0

Branka: 2‘ Aneta Polášková
Sestava Slovácka: Růžičková – Pěčková, Jelínková, Klímová (K), Bláhová (75‘ Janků), Krejčířová (87‘ Obadalová), Jonášová, Ferencová, Žufánková, Polášková (90‘ Bučková), Bayerová

Photo gallery