Ženský tým vyrazil na soustředění do Maďarska

364193510_259575656852417_3437934098605291315_n

Ženský tým odcestoval ve čtvrtečních ranních hodinách na soustředění do maďarského města Telki, kde jej v tréninkovém centru a v hotelu Globall čekají výborné podmínky k přípravě na start ligové soutěže a následnou kvalifikaci Ligy mistryň. Fotbalistky Slovácka se v Maďarsku zdrží do neděle a během těchto dní zvládnou odehrát dvě náročná utkání s týmy ETO FC Győr a MTK Hungária FC.

„Vzhledem k reprezentačním akcím jsme se teprve tento týden sešli v kompletním složení, i proto soustředění přikládáme velkou váhu. Čekají nás dva kvalitní zápasy s elitními týmy z Maďarska. Ve sportovním centru Telki jsou špičkové podmínky pro sportovní soustředění, proto si všichni vážíme toho, že tu můžeme být,” dodává trenér Petr Vlachovský. 

Součástí soupisky pro přípravný kemp jsou i dvě posily, které během letní přestávky na Slovácko dorazily. Jako první se v Uherském Hradišti hlásila brankářka Adéla Fraňková z Lokomotivy Brno. „Slovácko mě oslovilo, sice jsem déle přemýšlela, ale vzhledem k tomu, že jde dlouhodobě o jeden z nejlepších ligových týmů, tak to pro mě bude dobrá volba. Ze začátku se budu snažit především posouvat, zlepšovat a co nejvíce podporovat tým,“ prozradila usměvavá osmnáctiletá gólmanka. 

„Chtěla bych se individuálně posunout a zlepšit, ale i pomoci svými výkony týmu k co nejlepším výsledkům a v boji o místenky do Ligy mistryň,“ říká druhá z posil, slovenská útočnice Sofia Anna Škerdová.

Naopak postrádat bude Petr Vlachovský dva pevné kameny základní sestavy. „Na soustředění odcestovalo 23 hráček, bohužel doma zůstala Lucka Jelínková a Jana Žufánková. Obě jsou zraněné a na několik týdnů mimo hru,“ uzavírá kouč.

Prvním soupeřem našich hráček v Telki bude v pátek od 16 hodin ETO FC Győr, hned v sobotu dopoledne (11:00) nastoupíme ke druhému přípravnému střetnutí s MTK Hungária FC.