V neděli čeká ženy moravské derby s Lokomotivou

IMG_0644_DxO_full-1

Už o tomto víkendu startuje 1. liga žen a fotbalistky Slovácka čeká hned na úvod moravské derby, v němž se střetnou s Lokomotivou Brno. Utkání se odehraje v neděli od 14 hodin na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti.

Hráčky mají za sebou náročnou přípravu, do která zasáhl reprezentační sraz áčkové reprezentace a Mistrovstvím Evropy hráček do 19 let, kde mělo Slovácko pět zástupkyň. „Příprava byla letos taková specifická skrz reprezentační srazy, ale i tak jsme měli dost času se společně připravit. Byla v ní i utkání, která se nám výsledkově ani herně nepovedla podle představ. Promítly se zde naše slabší stránky, které musíme zlepšit jak z krátkodobého, tak i z dlouhodobého hlediska, abychom byly úspěšné. Samozřejmě jsme v zápasech neměly jen špatné pasáže, ale byly tam i ty lepší a dobré věci, od kterých se musíme odrazit a přenést je do soutěžních duelů,“ prozradila obránkyně Alena Pěčková.

Mistrovská utkání už vyhlíží i Barbora Růžičková: „Příprava vrcholí a já se na novou sezónu moc těším. Hlavně proto, že začínáme právě moravským derby na domácí půdě. Do zápasu jdeme s tím, že chceme být dominantní na míči, hrát kombinační fotbal a být produktivní ve vápně. Zápasy s Brnem nebývají vůbec lehké,“ upozorňuje jednička mezi třemi tyčemi.

„Stejně jako loni začínáme ligu se soupeřkami z Brna, nyní však na hlavním stadionu, což je pro nás vždy svátkem. Nejenom krásné zázemí, ale také kvalitní trávník, který by měl napomoci k dobrému výkonu našeho mužstva,“ kvituje trenér Petr Vlachovský fakt, že se utkání odehraje na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty. „Pořád mám v paměti naše klání z minulého roku, kdy jsme soupeřky porazily 3:2 gólem v poslední minutě. Při přípravě na utkání jsme se především zaměřili na naši hru, chceme být v utkání dominantní, dobře kombinovat a vytvářet si střelecké příležitosti,“ dodává kouč ženského týmu.

Na útrapy ze začátku minulého ročníku si vzpomíná i reprezentantka Alena Pěčková: „Loni bylo utkání kvůli našim neproměněným šancím hodně bojovné a dost jsme se s Brnem natrápili. Proto musíme k nedělnímu utkání správně přistoupit, důsledně bránit, organizovaně napadat a být v zakončení efektivní, jedině pak můžeme potvrdit roli favorita. Určitě je dobré i to, že hrajeme na hlavním stadionu, kde máme velké a kvalitní hřiště a můžeme tak hrát styl, který nám vyhovuje. Pevně věřím, že budeme na první utkání dobře nachystané, že ho zvládneme a uděláme dobrý vstup do soutěže.“ Brankářka Barbora Růžičková přitakává: „I já věřím, že jsme se dobře připravily a ze zápasu si odneseme první tři body do tabulky.“

V posledních pěti vzájemných zápasech dokázalo Slovácko vždy zvítězit a přes celkem jasný rozdíl ve skóre v poměru 18:4 jde vždy o velmi náročná utkání, v nichž budou naše fotbalistky potřebovat vaši podporu, takže nezapomeňte přijít fandit! Začínáme v neděli od 14 hodin.

Mentioned player:
Alena Pěčková Alena Pěčková
Barbora Růžičková Barbora Růžičková