Ženy porazily v prvním kole Lokomotivu 2:0

DSC_2113_DxO_1920

Fotbalistky Slovácka si v nedělním horkém odpoledni dokázaly poradit s Lokomotivou Brno, kterou porazily 2:0 a připisují si tak první tři body do ligové tabulky. O podobě výsledku rozhodly branky Markéty Jančářové a Kláry Bláhové z druhé poloviny utkání.

Průběh utkání


Slovácko vstoupilo do zápasu s míčem na kopačkách a hned po třech minutách zkusila napřáhnout z hranice šestnáctky Michaela Ferencová, ale její střela postrádala trochu více přesnosti. O pár chvil později si zabíhala za obranu hostů Emily McNesby, kterou našla milimetrovým pasem Markéta Klímová, jenže čerstvé posile Slovácka uskočil míč při zpracování, čehož využila brankářka Jílková a míč lapila.

Po deseti minutách hry měl domácí tým další velkou šanci, když si míč navedla Alena Pěčková na střelu, kterou gólmanka Jílková neudržela, ale prostřelit ji nedokázala z bezprostřední blízkosti ani Emily McNesby, ani Aneta Polášková. Další akce začala u Nely Krejčířové. Naše záložnice vypíchla balon skluzem přesně na Anetu Poláškovou, ta jej posunula Denise Jonášové, jejíž přihrávku Karolína Bayerová nezužitkovala.

V sedmnácté minutě poprvé zahrozila i Lokomotiva. Střelu Lucie Liškové zblokovala Markéta Klímová, jenže míč se ještě odrazil ke Kristýně Příkaské, ta byla sice na těsno bráněná Klárou Bláhovou, přesto však dokázala vystřelit, ale Barbora Růžičková reflexivně zasáhla nohou, čímž šanci zmařila.

Poté se začala na kopačky obou týmů vkrádat nepřesnost, takže na další šanci jsme si museli počkat až do třiatřicáté minuty, kdy Brňanky odkopávaly od branky. Rozehrávku brankářky Jílkové na kapitánku Ruslerovou vystihla Emily McNesby, která posunula míč na Anetu Poláškovou a její střelu vytahovala Jílková konečky prstů mimo svoji pravou tyč.

V poločase odstoupila ze hry Denisa Jonášová, kterou nahradila Markéta Jančářová a ta nevstoupila do zápasu vůbec špatně. Na polovině hřiště dostala balon od Kláry Bláhové, navedla si jej z levé strany do středu a z dvaceti metrů poslala střelu na bránu, kterou brněnská brankářka vyrazila tak, že míč proskákal těsně vedle její pravé tyče do zámezí.

V padesáté minutě zahrávalo Slovácko rohový kop. Karolína Bayerová poslala míč na přední tyč, kde jej odvrátily obránkyně Lokomotivy pouze k Michaele Ferencové, po jejímž projektilu musely hodně dlouho pálit Jílkovou ruce.

V pětašedesáté minutě vstřelilo Slovácko první branku. Alena Pečková vhodila rychle aut na Anetu Poláškovou, poté sudí Čampišová zapískala, zvedla ruku a ústně pobídla Anetu Poláškovou k pokračování ve hře. Ta tedy upalovala před branku, kde prostřelila brankářku Jílkovou. Následně se Čampišová poradila s asistentkou rozhodčí a branku odvolala.

O deset minut později už přišla branka, která platila. Alena Pěčková poslal z levé strany výstavní centr, jímž našla Markétu Jančářovou, která hlavou přehodila hostující gólmanku. – 1:0

V sedmasedmdesáté minutě poslala centr do vápna Natálie Trčková, míč se dostal ke druhé z posil, Fince Emmaliině Tulkki, jejíž střelu Jílkova opět vyrážela na roh. Ten zahrála Michaela Ferencová přesně do míst, kde skákala Klára Bláhová a mohli jsme se radovat podruhé. – 2:0

Poslední vážnější akci rozjela Emmaliina Tulkki, když poslala přesnou přihrávku do běhu Michaele Ferencové, která centrovala na Emily McNesby, jejíž zakončení hlavou vypadlo Jílkové z náručí a až na podruhé dokázala uklidit míč do bezpečí.

Hodnocení utkání


Trenér Petr Vlachovský: „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a během prvních deseti minut jsme měli tři příležitosti, bohužel jsme je neproměnili. Poté naše tempo i přesnost hry pro zbytek poločasu uvadla. Po změně stran byla naše převaha výrazná a vítězství považuji za zasloužené.“

1.FC Slovácko – Lokomotiva Brno 2:0


Branky: 74‘ Jančářová Markéta, 78‘ Bláhová Klára
Sestava Slovácka: Růžičková – Trčková, Klímová, Bláhová (87‘ Obadalová), Pěčková, Krejčířová (82‘ Bieliková), Ferencová, Jonášová (46‘ Jančářová), Bayerová (59‘ Tulkki), Polášková A. (87‘ Hlaváčová), McNesby

Photogallery – 1.FC Slovácko - Lokomotiva 2:0 / 1. liga žen 2023-24 / 1. kolo / 20.8.2023